Vrouw verduurt 35 miskramen en wil nu nog één poging doen via IVF

miskramen IVF

Na alle miskramen wil ze nog niet opgeven

Alex Kramer (40) is een Britse televisiepresentatrice en ze vertelt nu voor het eerst over het verschrikkelijke leed wat zij en haar man Scott hebben moeten doorstaan om hun gezin compleet te maken. Alex heeft maar liefst 35 miskramen voor haar kiezen gekregen, maar ze weigert om te stoppen met proberen en wil nu nog een laatste poging doen.

Wat moet dat zwaar zijn.

Miskramen

Scott en Alex zijn al ouders van twee gezonde kinderen. Isobella (6) en Josh (4) kwamen echter ook niet zonder slag of stoot ter wereld. Voor Isobella had Alex ook negen miskramen en voor hun zoontje nog eens vijf. Veel mensen vragen haar waarom ze niet gewoon stopt met proberen. “De droom om nog eens van die kleine babyhandjes vast te kunnen houden en babyvoetjes te kunnen kussen, is sterker dan de rouwgevoelens en de pijn van elke miskraam”, legt de presentatrice uit.

Medisch raadsel

Artsen staan voor een raadsel. Ze hebben geen idee hoe het kan dat Alex zoveel miskramen krijgt en ze snappen al helemaal niet hoe het kan dat ze toch twee gezonde kinderen heeft. We hebben elke test en elk onderzoek gehad, maar niemand snapt hoe het kan”, vertelt Alex. “Het feit dat ik twee kinderen heb kunnen dragen en gezond op deze wereld heb kunnen brengen, roept bij de artsen nog meer vraagtekens op en blijft mij hoop en moed geven.”

IVF

Alex wil nu nog een poging doen via IVF en als dat niet lukt, dan legt ze zich erbij neer. Ze heeft er vertrouwen in dat ze dat kan. Ze deelt dit verhaal met anderen om steun te bieden aan vrouwen die ook miskramen hebben gehad. “Het is niet erg om verdrietig te zijn en om steun te vragen van je naasten. Je hoeft het niet geheim te houden, het is jouw realiteit en jouw pijn. Je bent niet alleen.”

Lees ook: Dit kan de reden zijn voor pijnlijke borsten

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Instagram Alex Kramer