Moeder: ‘Ik vind het belachelijk om mijn volwassen kinderen om huur te vragen’

volwassen kinderen

Zou jij je volwassen kinderen om huur vragen als ze nog bij jou in huis wonen?

Het is een groot dilemma onder ouders die volwassen kinderen in huis hebben wonen. Of ze nou nog nooit het huis uit zijn geweest of opnieuw bij vader en moeder zijn ingetrokken: laat je je volwassen kinderen huur betalen als ze bij je in huis wonen? Gerda* is er in ieder geval heel duidelijk over: “Ik laat mijn volwassen kinderen die bij mij wonen absoluut geen huur betalen.”

Volwassen kinderen

“Ik heb een paar vrienden die hun volwassen kinderen huur laten betalen om thuis te wonen”, begint Gerda haar verhaal op het forum Mumsnet. “Persoonlijk vind ik dit heel vreemd. Het maakt niet uit hoe oud mijn kinderen zijn, ze zullen altijd mijn kinderen zijn en daarmee ook altijd welkom in mijn huis. En ik verwacht dan ook niet dat ze daarvoor huur gaan betalen”, aldus de vrouw.

Woning kopen

En daar heeft Gerda een goede reden voor. “Het is tegenwoordig voor jonge mensen heel lastig om een woning te huren, laat staan om te kopen. Een van de enige manieren waarop ze een huis kunnen kopen, is om langer thuis te wonen en veel te sparen”, legt ze uit. Toch merkt Gerda dat haar omgeving hier anders over denkt. “Is het raar dat ik mijn volwassen kinderen geen huur laat betalen?”, vraagt ze dan ook op het forum.

Nauwelijks rondkomen

Uit de reacties onder het verhaal blijkt wel dat niet iedereen er zo over denkt als Gerda. “Sommigen van ons kunnen het niet veroorloven om de kosten van nog een volwassene te dekken”, laat iemand weten. Een ander schrijft: “Dat is natuurlijk super als je rijk bent, maar dat zijn wij niet. Ons volwassen kind, die 21 jaar oud is en thuis woont, kan hier niet helemaal gratis wonen. Hoe kunnen wij een andere volwassene steunen als we zelf nauwelijks rondkomen?” Wat vind jij hiervan? Zou jij je volwassen kinderen om huur vragen als ze nog thuis willen blijven wonen?

*Gerda is niet de echte naam van de vrouw. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam Hdhshxhs.

Lees ook: Heftig: ‘Mijn moeder maakt mij en mijn dochter belachelijk om ons gewicht’

Bron: Mumsnet | Beeld: Unsplash, Kara Eads