Opgebiecht: ‘Het vriendinnetje van mijn dochter wordt vegan opgevoed, maar ik geef haar stiekem vlees’

veganistisch vlees

‘Ze ziet er altijd zo bleek uit, dus geef ik haar vlees te eten’, aldus de moeder

Opvoeding is heel persoonlijk en elke ouder pakt dit weer anders aan. De ene ouder geeft zijn kind steevast drie keer vlees op een dag, terwijl andere ouders hun kinderen veganistisch opvoeden. Het wordt echter lastig als ouders zich met elkaars opvoeding gaan bemoeien, zo bewijst deze vrouw op Reddit. Hoewel zij wist dat een vriendin van haar dochter thuis veganistisch werd opgevoed, besloot ze haar stiekem vlees te laten eten. 

Vegan dieet

“Mijn dochter en haar beste vriendin Mila* zijn beiden twaalf jaar. Mila wordt strikt veganistisch opgevoed, ze mag niet eens melk drinken van haar ouders”, begint Yvonne haar verhaal op het forum. “Mila’s ouders zijn aardige mensen, maar wel een beetje neurotisch.” Volgens Yvonne is Mila een slim, jong meisje, maar is ze ook een stuk dunner en bleker dan haar eigen dochter. “Ik denk dat dat aan haar veganistische dieet ligt”, aldus de moeder.

Cheeseburgers, bacon en melk

Dus besloot Yvonne het heft in eigen handen te nemen en Mila steevast wat vlees te eten te geven. “Wanneer ze hier over de vloer is, zorg ik altijd dat er genoeg vlees op tafel staat. Vorig weekend maakte ik een paar cheeseburgers en steak voor de meiden en schonk ik ze een groot glas melk in. Als snack geef ik de meisjes vaak wat beef jerky en als ontbijt maak ik vaak scrambled eggs met bacon en weer een groot glas melk”, biecht Yvonne op. En daar lijkt de kleine Mila, ondanks wat ze vanuit huis gewend is, erg van te genieten. “Ze is misschien klein, maar ze eet alles zo op. En ik moet zeggen dat ze een gezonde glow krijgt van het vlees.”

Problemen

“Ik weet dat ik dit misschien beter niet kan doen, maar ik denk dat Mila thuis niet het juiste eten krijgt”, aldus Yvonne, die wil benadrukken dat ze niets tegen veganisten heeft. Toch weet ze dat het lastig is voor Mila dat ze thuis geen dierlijke producten mag eten, maar wel bij Yvonne. “Ze weet dat ze problemen met haar ouders krijgt als ze vertelt dat ze vlees heeft gegeten”, aldus de moeder. Yvonne vraagt zich dan ook af of ze er wel goed aan doet om de veganistische vriendin van haar dochter stiekem vlees te geven. Wat vind jij?

*Mila en Yvonne zijn niet de echte namen van het meisje en van de vrouw. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam believeblackbodies.

Lees ook: “Ik kook vegan voor mijn vriend zonder dat hij het weet”

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Jason Leung