Belgisch stel geeft alle twaalf kinderen namen met dezelfde letters

Zelfde letters-laex

Alle variaties van de naam ‘Alex’ komen voorbij in dit grote gezin

Een stel in België heeft begin deze maand hun twaalfde kindje verwelkomd. Nu is een groot gezin met twaalf kinderen al bijzonder, maar is dat niet het enige. Alle kinderen hebben namelijk een naam met de letters A,L E en X. Na Alex (14), Axel (13), Xela (12), Lexa (11), Xael (10), Xeal (9), Exla (6), Leax (5), Xale (3), Elax (2) en Alxe (1), is er nu Laex bijgekomen. 

Puzzelen

Het stel begon hun gezin met Alex, die vernoemd is naar de stiefvader van vader Marino Vaneeno. “Daarna zijn we begonnen met puzzelen”, zegt Gwenny Blanckaert tegen de Belgische krant HLN. Hoewel er nog meer combinaties waren met de vier letters, had het koppel “altijd al” aan de naam Laex gedacht. “De keuze was voor ons niet moeilijk”, aldus Gwenny.

Geen verwarring

De namen lijken sprekend op elkaar, maar de ouders laten weten zelf geen last te hebben van verwarring. Het zijn met name de leerkrachten op school die er moeite mee hebben en namen door elkaar halen. Tja, met namen als Xael en Xeal begrijpen we dat heel goed!

Twaalf in een dozijn

Hoewel er nog meer mogelijkheden zijn met de vier letters, heeft het gezin al laten weten dat het bij twaalf kinderen blijft. “Twaalf in een dozijn is toch leuk?”, liet Marino al eerder weten. Het Belgische stel wilde heel graag een groot gezin en zien ze er ook de voordelen van in. “De voordelen van zoveel kinderen hebben, is dat ze veel aan elkaar hebben. Dat ze later, als wij er niet meer zijn, ze elkaar nog hebben”, licht Marino toe. “Wij vinden het ook wel leuk dat het niet altijd stil is. Als ze naar school zijn, zetten we de radio aan, omdat het anders zo stil is in huis.”

Lees ook: Bijzonder: stel geeft alle tien kinderen namen met dezelfde letters

Bron: NU.nl | Beeld: Pexels