Dit overkwam een kersverse moeder: “Ik heb intens spijt van de naam…”

moeder

“Ik wist het meteen; deze naam past niet bij haar”

Menig ouder zit maanden voor de bevalling al diep na te denken over een passende naam voor de kleine. Vaak staan we, omdat we er zo lang over nagedacht hebben, als een blok achter de naam die we hebben gekozen. Maar wat als je je kindje een naam geeft en je wéét dat deze niet bij je kindje past? Het overkwam deze anonieme moeder.

Het blijkt vaak lastiger dan gedacht, een passende naam aan je kinderen geven.

‘Onder het mom van kraamtranen’
Op de online weblog Mamaplaats.nl deelde een kersverse moeder anoniem haar verhaal. Samen met haar man zat ze tijdens haar zwangerschap al behoorlijke tijd na te denken over een passende naam. De eerste tien namen werden finaal door haar man de grond in geboord, maar toen de naam ‘Bibi’ voorbij kwam, waren ze hier eigenlijk allebei erg content mee. Maar toen het meisje eenmaal geboren was en de verloskundige de naam op een poster schreef vond ze het direct niet passen. “Het is geen Bibi dacht ik.” En haar man? Die vond de naam juist wél goed passen bij hun pasgeboren dochter. Een beter alternatief was er op dat moment ook niet, dus lieten ze het voor nu hierbij. “Ik plaatste het ook onder het mom van kraamtranen en toen heb ik het weer even geparkeerd”.

Een tweede naam
Na enige tijd was de moeder nog steeds niet blij met de naam. Samen met haar man besloten ze toen om hun dochter een tweede naam te geven: Mae. Na dit besluit zegt ze hierover: “Zo gezegd, zo gedaan. Ik noem mijn dochter nu Mae maar de rest van de wereld heeft het bij Bibi gehouden. Ook omdat mijn man Bibi echt het mooist vindt.”

Wat had jij gedaan in haar geval? Laat het ons weten in de reacties!

Lees ook: mishandelde hond is voor iedereen bang, behalve voor deze baby

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Mamaplaats.nl | Beeld: Live Sience