Vrouw is ten einde raad: ‘Mijn stiefdochter van 15 is zwanger’

stiefdochter zwanger

‘Haar moeder gedraagt zich alsof ze nog op de middelbare school zit’

De man van Jane*, Paul (31), heeft samen met zijn ex-vriendin een dochter van 15 jaar oud. Toen hij nog op de middelbare school zat werden de twee ouders. Nu herhaalt de geschiedenis zich en is Jane’s stiefdochter zwanger. Paul en Jane zijn woedend, vertelt Jane op forum Reddit.

Voogdij

Pauls dochter woonde het grootste deel van haar leven bij haar vader. “Haar moeder gedroeg zich nog alsof ze op de middelbare school zat en nam altijd verkeerde beslissingen”, aldus Jane. Twee jaar geleden kregen Jane en Paul hun eerste kind samen, tot grote woede van haar stiefdochter. “Ze werd zo boos dat ze bij haar moeder wou gaan wonen. Uiteindelijk kreeg haar moeder samen met Paul gedeelde voogdij over de dochter.”

Verschillen in opvoeding

Hier waren Paul en Jane niet blij mee. Waar zij thuis vrij streng zijn, laat de ex van Paul lekker de teugels vieren. “Bij ons thuis mag ze niet alleen met jongens op haar kamer zijn en mag ze niet naar feestjes”, vertelt Jane. “Haar moeder laat haar alles doen wat ze maar wil.”

Corona

Eind juli zou Pauls dochter weer even bij hem en Jane komen wonen. Totdat de twee plots gebeld worden door Pauls ex. “Haar vriend was positief getest op corona. Het leek haar dan ook beter om samen met haar vriend en dochter in zelfisolatie te gaan. Daar waren Paul en ik het mee eens”, vertelt Jane. Paul belde elke dag met zijn dochter om te vragen hoe ze zich voelde. “Ze was altijd moe en had last van spierpijn. Wij gingen uit van een milde vorm van corona, maar raadden haar aan toch naar de huisarts te gaan.”

Zwanger

Zo gezegd, zo gedaan. Gelukkig had Pauls dochter geen corona, maar de kwaaltjes kwamen wel ergens anders vandaan. Ze was namelijk al zeventien weken zwanger. “Ik denk niet dat wij ooit zo woedend zijn geweest. Pauls ex denkt dat het allemaal prima is, omdat zij ook op die leeftijd zwanger was van haar dochter en alles goed is gekomen. Ja, omdat iemand anders jouw kind heeft opgevoed! Jij was de eerste vijf jaar niet eens ergens te bekennen”, reageert Jane emotioneel.

Ten einde raad

Paul en Jane weten niet wat ze moeten doen. “Mijn stiefdochter is al zo ver in haar zwangerschap. Paul is ten einde raad. Hij wil niet dat zij net zo moet strugglen als dat hij heeft moeten doen”, aldus Jane. Wat zou jij Paul en Jane adviseren?

*Paul en Jane zijn niet de echte namen van het stel. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam THROWRA-92.

Lees ook: ‘Ik wil onze verloving op pauze zetten nu ik de financiële situatie van mijn partner heb ontdekt’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash