‘Het is de schuld van mijn zus dat ik twijfel over kinderen’

kinderen twijfel

‘Mijn zus zei dat ik er niet steeds over moet beginnen als ik haar mening niet wil horen’

Irene* (26) is nu vier jaar getrouwd met haar grote liefde, en als volgende stap staan er kids op de planning. Maar door gesprekken met zuslief Anja (23), slaat bij Irene de twijfel nu toe: moet ze wel aan kinderen beginnen? Op Reddit vraagt ze om advies.

Groot gezin

“Ik heb altijd gedroomd van een groot gezin met veel kinderen”, legt Irene uit op Reddit. Ze is samen met haar man dan ook bewust aan het proberen om een eerste spruit op de wereld te zetten. “Maar mijn zusje is bikkelhard kindvrij. Ze heeft duidelijk gemaakt aan onze ouders dat ze nooit kinderen wil hebben en overweegt zelfs een sterilisatie.”

Discussies

“Wanneer we het over kinderen hebben, ontstaat er áltijd een soort debat. Ik begin erover dat kinderen heel mooi kunnen zijn en om me terug te pakken begint zij dan over de negatieve aspecten van kinderen. Ze zegt steeds dat het haar verschrikkelijk lijkt en dat het niet goed voor haar zou zijn”, schrijft Irene op Reddit.

En die oeverloze discussies hebben een flinke impact op de band tussen de twee zussen. “Ze noemt ook regelmatig dat ouders er spijt van hebben. Bijna alsof ze verwacht dat ik dezelfde keuze maak als zij. Dan hebben we weer ruzie en praten we weer een paar dagen niet.”

Twijfels

Maar ook buiten de gesprekken met haar zus begint Irene nu te twijfelen. “Wat als Anja gelijk heeft?” vraagt ze zich af. “Wat als ik er inderdaad spijt van krijg als ik al kinderen heb?” En die twijfels neemt Irene haar zusje niet in dank af. “Na een ruzie verweet ik haar dat ze mij nu ook aan het twijfelen bracht. Maar Anja werd boos, en zei dat het niet haar schuld was dat ik niet zelf kon nadenken.” Oei!

“Anja noemde me een trut en zei dat ik een keer moet ophouden met het aansnijden van dit onderwerp als ik haar mening niet wil horen.” Hierdoor begint Irene nog meer te twijfelen. “Het voelt niet goed dat ik haar de schuld gaf van m’n eigen twijfels en onzekerheid. Maar ik vind het niet fijn dat ze steeds negatieve dingen over kinderen krijgen blijft zeggen.”

*Alle namen in dit verhaal zijn verzonnen. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Aitiioaaachildfrreee.

Lees ook: ‘Ik wil niet dat mijn zus mijn baby vasthoudt’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Anastasiia Chepinska