Vrouw vertelt: ‘Ik wil geen deel uitmaken van mijn zoons leven’

vrouw geen deel zoons leven

De vrouw heeft de baby bij de geboorte afgestaan aan de man met wie ze een affaire had

Charlotte* (25) werd vorig jaar zwanger toen ze een affaire had met Nick (35). Ze wist meteen dat ze de baby niet wilde houden, omdat ze nooit kinderen heeft gewild. Haar ex heeft echter wél een grote kinderwens en stond erop dat Charlotte de baby zou houden. Bij de geboorte stond Charlotte de baby af aan Nick, maar nu komt haar ex bij haar terug. Op het forum Reddit deelt Charlotte haar verhaal.

Affaire met getrouwde man

“Twee jaar geleden begon ik een affaire met Nick,” begint Charlotte haar verhaal. De twee zijn maar een paar maanden echt samen geweest. Toen Charlotte een schokkende ontdekking deed, was de affaire snel voorbij. “Ik kwam erachter dat hij getrouwd was. We zijn toen meteen uit elkaar gegaan, ik had geen idee van zijn huwelijk. Onze ‘relatie’ was helemaal niet serieus, daardoor was ik er ook niet mee bezig.” Helaas begon de ellende toen pas echt voor Charlotte. “Na de breuk kwam ik erachter dat ik zwanger was.”

In de wolken

“Ik heb het natuurlijk meteen aan Nick verteld. Hij was in de wolken, omdat zijn vrouw blijkbaar geen kinderen kon krijgen en hij altijd al vader wilde worden.” Charlotte zelf was een stuk minder enthousiast over de zwangerschap. “Ik vertelde hem dat ik geen kind wilde. Dat heb ik nooit gewild en ik zal waarschijnlijk ook nooit een kinderwens krijgen. Maar een abortus zag ik ook niet zitten.” Natuurlijk vertelde Nick het nieuws ook aan zijn vrouw, maar die zag haar eigen kansen schoon. “Nick vertelde dat hij de baby zou ‘overnemen’ zodra hij geboren was. Hij wilde hem samen met zijn vrouw opvoeden.”

Ouderlijke rechten opgegeven

Charlotte stond positief tegenover het voorstel van Nick. “Ik vond het prima, want aanvankelijk zou ik de baby ter adoptie afstaan. Op deze manier kan hij tenminste nog wel bij zijn vader zijn.” Tijdens de zwangerschap voelde Charlotte helemaal geen band met de baby. Ze sprong dan ook een gat in de lucht toen het voorbij was en ze verder kon met haar leven. “Ik wilde de baby niet vasthouden toen hij net geboren was. Ik gaf de ouderlijke rechten op en de baby was niet meer van mij. Hij ging naar zijn nieuwe familie. Ik wist niet eens wat zijn naam was.”

Problemen

De zaak leek afgedaan voor Charlotte. Zij had haar leven terug, de baby had een goed thuis gekregen en de kinderwens van Nick en zijn vrouw was vervuld. Helaas liep dat allemaal nét even anders. “Vijf maanden later is Nick verlaten door zijn vrouw. Ze besefte dat ze geen baby kon opvoeden die haar man uit een affaire had gekregen.” En dat was slechts het begin van alle problemen. “Nick beweert dat hij niet alleen voor zijn zoon kan zorgen en dat ik als zijn biologische moeder moet helpen. Ik zei dat ik zijn moeder niet ben en dat ik niks met de baby te maken wil hebben.” Charlotte heeft vanaf het begin van de zwangerschap duidelijk gemaakt dat ze de baby niet wil, maar dat leek Nick niet tegen te houden. “Hij wenste me vreselijke dingen toe.” Maar dat is niet het enige, ook haar familie is inmiddels op de hoogte van de zaak. “Mijn familie praat niet meer tegen mij. Ze zijn streng christelijk en kunnen niet geloven dat een vrouw haar baby zou opgeven. Iedereen walgt van me.”

Op het forum vraagt Charlotte advies over de situatie. Moet ze zich schuldig voelen dat ze niks met de baby te maken wil hebben of ligt het probleem bij Nick?

*Charlotte en Nick zijn niet de echte namen van het stel. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam u/throwawayacc6f.

Lees ook: Vader: ‘Ik adviseerde mijn dochter om de bruiloft met de liefde van haar leven te annuleren’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels