Winnaars ‘Win Een Baby’-wedstrijd verwelkomen na twee jaar een zoon

win een baby wedstrijd zoon

Het koppel won een fors geldbedrag nadat ze het radioprogramma wonnen

Een bijzonder programma met een mooie gedachte: Win een Baby. In Amerika lijkt alles mogelijk te zijn, het winnen van een baby is daar geen uitzondering op. In 2017 namen Krista en Anthony Rivera deel aan een wedstrijd via de radio in Florida. En met succes, want twee jaar later verwelkomden de twee hun eerste kind.

Zonder het radioprogramma was de kleine Garret nooit ter wereld gekomen.

Kop1

Twee jaar geleden lanceerde een radiostation in Florida een bijzondere wedstrijd. Vrouwen die moeilijk kinderen konden krijgen, werden gevraagd een video in te sturen. In deze video moesten de vrouwen vertellen waarom zij juist een goede moeder zouden worden. Veel vrouwen stuurden een video in, want de hoofdprijs was niet niks: een gratis IVF-poging met alle benodigde medicatie ter waarde van zo’n 20.000 dollar (18.000 euro).

Kop1

De video van Krista Rivera kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus in november 2017. Het koppel begon aan het IVF-traject én met succes, want twee jaar later werd de kleine Garret geboren. Aan CNN vertelt Krista haar bijzondere verhaal: “Toen we dachten dat we geen baby konden krijgen, was het gewoon verpletterend. Zonder de wedstrijd hadden we onze droom absoluut niet kunnen verwezenlijken.”

Kop1

De reden dat Krista en Anthony niet op eigen houtje de IVF-behandelingen konden uitvoeren had te maken met de financiële kant. In Nederland kost een IVF-behandeling zo’n 3.000 euro. Daarbij worden de eerste behandelingen vaak door de zorgverzekering vergoed. Dit is een groot verschil met Amerika, waar één behandeling al gauw oploopt tot 20.000 dollar. In de meeste gevallen wordt deze behandeling ook niet vergoed door een zorgverzekeraar. Veel koppels blijven om deze reden kinderloos of komen in de hoge schulden terecht.

Lees ook: Achterlaten puppy met staartje op z’n kop wordt gered uit vrieskou

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: CNN, Linda | Beeld: Videostill