Zóveel maanden duurt het gemiddeld om zwanger te raken

zwanger

De een is binnen een paar maanden zwanger en de ander is er veel langer mee bezig

Het is lastig om te vertellen hoe lang het per vrouw duurt om zwanger te worden. De een wordt het gewoon door de pil heen, de ander is binnen een paar maanden zwanger en voor nog een ander kan het soms wel jaren duren voor het raak is. Het verschilt nogal per vrouw hoe lang het duurt om zwanger te raken, maar er blijkt toch een gemiddelde te zijn.

Zo lang duurt het gemiddeld.

Onderzoek
Wanneer het op zwanger raken aankomt, hoor je vaak alleen de succesverhalen van vrouwen die binnen een paar maanden al zwanger waren. Houdt dat in dat het normaal is voor elke vrouw om al zo snel zwanger te zijn? Nee, uit onderzoek van Channel Mum blijkt dat het gemiddeld een half jaar duurt voor het successchot is afgevuurd. 

Gemiddeld aantal keren seks
Channul mum vroeg aan 1194 ouders hoe lang het duurde om in verwachting te raken. Niet alleen het aantal maanden werd onderzocht, maar de online community was ook benieuwd hoeveel keer de liefde bedreven werd voordat een vrouw zwanger was. In totaal werd de horizontale tango 78 keer gedanst voordat een vrouw zwanger raakte. Of er ook een gemiddelde was per maand? Jawel: gemiddeld hingen stellen 13 keer per maand in de kroonluchters. 

Gemiddelde
Uiteraard gaat het nu enkel om een gemiddelde, het verschilt natuurlijk per situatie en koppel. Volgens de Britse gezondheidsorganisatie NHS heeft een op de zeven koppels vruchtbaarheidsproblemen.

Lees ook: Dít is het juiste aantal cadeautjes om je kinderen te geven tijdens Sinterklaas

 Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Pixabay