Dít is het juiste aantal cadeautjes om je kinderen te geven tijdens Sinterklaas

sinterklaas
Wellicht geef jij je kind te veel cadeaus

Het idee is vaak om maar een paar cadeautjes te kopen, maar wanneer je tijdens de feestdagen een speelgoedwinkel instapt, word je overrompeld door de magie en voor je het weet sta je met een complete Legoset buiten. Oeps. Hoeveel cadeautjes mag je een kind eigenlijk geven tijdens de feestdagen?

Het zijn er minder dan je denkt.

Het aantal
We zullen meteen maar vertellen hoeveel cadeautjes je dan voor die engeltjes van je moet kopen: drie. Niet meer, niet minder. In een artikel op Pop Sugar wordt verklaard waarom drie het magische nummer is. Moeder en schrijver Katherine Stahl legt uit waarom dit het beste is. “Drie cadeautjes bespaart je niet alleen tijd en geld, maar je kinderen hebben niet eens door dat het er ‘maar’ drie zijn. Drie is precies het juiste aantal om je kinderen het idee te geven dat ze op het gebied van cadeautjes goed hebben gescoord.” De moeder adviseert daarom om niet minder dan drie cadeautjes te kopen.

Meer dan nodig
Echter moet je volgens Katherine ook niet meer dan drie cadeautjes geven. Wanneer je dit wel doet, worden de kinderen ‘cadeautjes-openen machientjes’. Ze willen dan de een na het andere cadeautje openen om te zien wat erin zit. “Ze hebben dan nog niet eens echt gezien wat ze hebben gekregen, of het volgende presentje wordt al geopend. Het wordt dan niet gewaardeerd door je kinderen. Het wordt een spel van kwantiteit boven kwaliteit.”

Lees ook: Zó kom je erachter dat jouw kind slecht ziet zonder dat ze het hoeven te zeggen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Pop Sugar | Beeld: Pixabay