Zwangere vrouw vertelt: ‘Mijn vriend wil dat ik abortus pleeg’

abortus

De vrouw staat voor een duivels dilemma en is ten einde raad

De 23 -jarige Kyara* is zwanger. En hoewel dit voor de meeste vrouwen fantastisch nieuws is, soms zelfs een langgekoesterde wens, staat Kyara voor een duivels dilemma. Haar vriend wil namelijk koste wat kost dat ze abortus pleegt. 

Niet gepland

De zwangerschap van Kyara was niet gepland. “Ik voel me op dit moment echt verloren”, begint ze haar verhaal dan ook op het forum Reddit. Haar vriend heeft namelijk een duidelijke mening: hij wil dat ze abortus pleegt. “Ik sta onder druk en daar word ik de afgelopen dagen nogal gestrest van”, geeft ze toe. “Ik weet wel dat dit de beste optie is, omdat ik fulltime werk en dit najaar aan de opleiding tot verpleegkundige ga beginnen, maar op de een of andere manier ben ik erg verdrietig over de hele situatie.”

Klaar voor een kind?

“Mijn vriend zegt dat ik er nog niet klaar voor ben om een kind te krijgen”, gaat Kyara verder. En daar heeft hij zo zijn eigen redenen voor. “Hij wil eerst nog een huis kopen en meer bereiken voordat we samen aan kinderen beginnen.” Hoewel ze dat goed snapt, staat ze zelf voor een ontzettend lastig dilemma.

‘Breekt mijn hart’

“Ik studeer nog, ik werk en misschien heb ik wel helemaal geen tijd om een baby op te voeden”, vertelt de aanstaande moeder eerlijk. “Maar de gedachte aan een abortus breekt mijn hart volledig.” Hoewel het dus niet de ideale situatie is, wil Kyara het kindje het liefst wel houden. Toch weet ze zeker dat haar vriend het daar niet mee eens is. “Als ik zou besluiten om het te houden, zou hij zou boos worden. Hij vraagt me nu al continu of ik de kliniek al hebt gebeld. Ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen”, zegt ze tot slot. Wat zou jij doen in Kyara’s situatie?

*Kyara is niet de echte naam van de aanstaande moeder. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam u/awakenednympho.

Lees ook: Vader geeft 14-jarige zoon zware straf: ‘Een jaar geen tv, telefoon en internet’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels