Heftig: Beau van Erven Dorens met de dood bedreigd

Beau van Erven Dorens ontving een kogelbrief

Beau van Erven Dorens werd onlangs met de dood bedreigd toen hij een paar rake opmerkingen had gemaakt in een uitzending van RTL Boulevard. Hij vertelt zijn verhaal in een interview met de Nieuwe Revu. 

Gelukkig heeft Beau er niet van wakker gelegen.

Kogelbrief

Beau van Erven Dorens heeft in een interview met de Nieuwe Revu laten weten dat hij een kogelbrief ontving nadat hij in een uitzending van RTL Boulevard een opmerking had gemaakt over een groep belasting ontduikende woonwagenbewoners. Iemand was niet blij mee deze opmerking, want niet veel later ontving de presentator een doodsbedreiging aan zijn adres: “Nadat ik in RTL Boulevard een aantal dingen riep over een groep belasting ontduikende kampers, kreeg ik een brief met een kogel erin opgestuurd,” vertelt hij.

Politie

Een doodsbedreiging wordt aardig serieus genomen, want Beau vertelt dat hij daarna direct beveiliging kreeg toegewezen: “Heb ik een paar dagen tussen twee politieauto’s in gereden. Bumper aan bumper zonder enige bewegingsvrijheid.” Heel erg schrikken natuurlijk, zo’n bedreiging met de dood, maar Beau laat zich niet zomaar kisten en ligt er niet echt wakker van. Sterker nog, hij was in tegenstelling tot wat de politie ervan vond niet erg onder de indruk van de bedreiging: “Ik nam het zelf totaal niet serieus.” De kogel heeft hij zelfs nog steeds ergens in zijn huis liggen.

John van den Heuvel

Voor hem natuurlijk niet leuk, maar hij relativeert het door de situatie van misdaadverslaggever John van den Heuvel aan te halen: “Deze bedreiging is trouwens in niets te vergelijken met de situatie waar John van den Heuvel mee moet delen. Wat hij meemaakt is echt verschrikkelijk.” John van den Heuvel vertelde in een interview met de Volkskrant dat hij al achttien jaar lang bedreiging aan zijn adres ontvangt. Naar aanleiding daarvan heeft Van Den Heuvel te maken met extra strenge maatregelen: hij wordt begeleid door de dienst die ook Geert Wilders en de leden van het koningshuis beveiligt. John: “Ik ben sinds december eigenlijk nooit meer alleen. Zodra ik een stap buiten de deur zet, zijn er beveiligers om me heen.”

Lees ook: Dit is waarom knoopjes op een vrouwenblouse aan de andere kant zitten

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: RTL Nieuws, Volkskrant | Beeld: Videostill