Zo ziet de nieuwe vriend van André van Duin eruit

André van Duin

André en Fernando kennen elkaar al veertig jaar

Twee jaar na het overlijden van zijn echtgenoot Martin Elferink is André van Duin weer gelukkig in de liefde. Na een vriendschap van veertig jaar is de vonk overgesprongen tussen André en zijn goede vriend Fernando Reyes. Maar wie is dit eigenlijk? Wij zochten het uit. 

Vogeltjesdans

Fernando Reyes werd 61 jaar geleden geboren in het Brabantse St. Willebrord. Jarenlang ging hij door het leven als Conny van Es, maar vanwege zijn tweede land Spanje veranderde hij zijn naam in het Spaans-klinkende Fernando Reyes. De nieuwe vriend van André van Duin danst al zijn hele leven en heeft een eigen dansschool en ballet op Mallorca. Hoewel hij uitblinkt in tal van dansstijlen, staat hij het meest bekend om één dans. Fernando is namelijk de bedenker van De Vogeltjesdans, een dansje op muziek van De Elektronica’s. Wie kent het niet?

Danscarrière

Vanaf jonge leeftijd wilde Fernando maar één ding: optreden. Hij deed er dan ook alles aan om die droom werkelijkheid te maken, en met succes. Zo danste hij bij Het Nationale Ballet, maar ook bij onder anderen André van Duin en talloze andere artiesten. Later vertrok hij naar Mallorca, waar Fernando samen met zijn voormalige partner José een dansschool opende. Inmiddels woont hij al 35 jaar op Mallorca, maar daar komt binnenkort verandering in. Fernando en André gaan namelijk samenwonen in Amsterdam!

Dat Fernando een passie heeft voor dansen, is wel op zijn sociale media te zien. Zo schittert hij op Facebook en op Instagram op talloze dansfoto’s met prachtige Spaanse kledij. Benieuwd hoe Fernando eruitziet? Wij zetten een paar foto’s op een rijtje.

Van goede vrienden naar partners

Fernando en André kennen elkaar al veertig jaar. “We kennen elkaar nog uit de tijd dat ik in een lange relatie zat met Wim van der Pluym, die ook overleden is. Toen was hij al een huisvriend van ons”, vertelt André aan De Telegraaf. Hij voegt er lachend aan toe dat Fernando zelfs een lepeltje van zijn moeder herkende toen hij voor het eerst bij hem thuis in Amsterdam langskwam om samen een kopje koffie te drinken.

Door de jaren heen waren André en Fernando elkaar uit het oog verloren. De twee kwamen echter weer in contact toen Martin overleed. “Ik las in de krant dat André zijn man had verloren. Toen heb ik hem een condoleancebericht gestuurd, maar dat heeft hij in de duizenden die hij kreeg, en met al het verdriet, niet onder ogen gekregen. En toen stierf kort daarna ook nog eens Corrie van Gorp, die ik goed gekend heb uit de danswereld en die me ooit heeft aangeraden me op de Spaanse dans te oriënteren. Door haar ben ik toen in Madrid terechtgekomen en later op Mallorca, waar ik al 35 jaar woon. Toen stuurde ik weer een berichtje en daarmee werd het contact een beetje hersteld. ‘Ben je nog wel eens hier?’, vroeg André, en: ‘Als je in Amsterdam bent, kom ’s langs dan.’ “Dat hebben we gedaan. En nog eens, en nog eens. Het klikte gewoon, we hebben ook samen oud en nieuw gevierd en ja, we merkten dat we steeds vaker bij elkaar wilden zijn,” aldus Fernando. Lief!

Lees ook: André van Duin is weer gelukkig in de liefde

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Instagram @fernandoreyesballet, Ditjes en Datjes | Beeld: BrunoPress, Instagram