Deze bekende Nederlander is vanaf vanavond te zien in GTST

Goede Tijden, Slechte Tijden

Zakenman Richard van Nooten gaat de boel flink opschudden in Meerdijk

Niemand minder dan Edwin Jonker maakt vanavond zijn debuut in Goede Tijden, Slechte Tijden. De 43-jarige acteur kruipt in de huid van zakenman Richard van Nooten, oftewel: de nieuwe schurk van Meerdijk. Edwin zelf vindt het een prachtige rol om te vertolken.

Richard van Nooten

Edwin Jonker heeft keihard aan de weg getimmerd als acteur en dat werpt z’n vruchten af. Zo was Edwin al in films als De Ontsnapping, Tuintje in mijn Hart en F*ck de Liefde te zien én schitterde hij vorig jaar als Jezus in The Passion. Edwin mag zichzelf nu ook een soapie noemen. Vanavond is hij voor het eerst te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden. “Hij is een harde zakenman”, vertelt Edwin over de rol van Richard aan RTL Boulevard. “Het is een jongen van het snelle geld. Hij komt in een zakelijk conflict met Ludo en zij proberen elkaar af te troeven bij een kunstobject. Hij gaat over lijken.” De acteur vertelt erg enthousiast te zijn over zijn rol. “Dat vind ik heel leuk, om met de bad guy nummer één van Nederland te spelen.”

Warm welkom

Hoewel zakenman Richard niet helemaal welkom is in Meerdijk, gold het tegenovergestelde op de set. Zo deelt Edwin dat hij een warm welkom kreeg op de set. “Ik ben heel goed ontvangen bij Goede Tijden. Ik kreeg een rondleiding, een eigen postvakje, een eigen kleedkamer. Ik had een goed gevoel daar op de set”, vertelt hij.

Coronacrisis

GTST werd doorgaans elke werkdag uitgezonden. Door de coronacrisis is er echter een opnamestop, waardoor de soap nog maar vier dagen per week wordt uitgezonden. Edwin deelt dat het een goed besluit was om tijdelijk te stoppen met filmen. “Ik vind het goed dat ze dat gedaan hebben. Op een gegeven moment was het ook niet houdbaar. Hoe wil je 1,5 meter van elkaar afstaan op de set? Dingen herschrijven gaat op een gegeven moment ten koste van de kwaliteit en dan moet je gewoon stoppen.”

View this post on Instagram

#purpose #weekend #thinking #photooftheday @roeltjevdsb

A post shared by Edwin Jonker (@edwin_jonker) on

Lees ook: Deze films en series verschijnen binnenkort op Netflix

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill GTST