Meezingen maar: mogelijk komt er een derde Mamma Mia!-film aan

derde film Mamma Mia

Amanda Seyfried ziet het in ieder geval wel zitten om weer in de rol van Sophie te kruipen

Goed nieuws voor de liefhebbers van ABBA, musicals of gewoon een goede ‘romcom’: het lijkt erop dat we een derde Mamma Mia-film kunnen verwachten. Het nieuwe deel van de muzikale filmserie is nog niet in de maak, maar producer Judy Craymer en actrice Amanda Seyfried hebben in ieder geval wel oren naar een mogelijk vervolg.

Mamma Mia

Alweer 12 jaar geleden, in 2008, maakten we voor het eerst kennis met het Griekse eilandje Kalokairi en bewoners Sophie (Amanda Seyfried) en haar moeder Donna (Meryl Streep). De muzikale film waarin alle ABBA-hits aan bod komen, kreeg tien jaar later een vervolg met de film Mamma Mia! Here We Go Again waarbij we nog een keer konden smullen van de romantiek en meezingers. Nu wijst alles erop dat we ook op een derde film kunnen rekenen.

Trilogie

Onlangs liet producer Judy Craymer al weten aan het Britse dagblad Daily Mail dat die derde film er wel in zit: “Ik denk dat er op een dag nog een film komt, want het was ooit bedoeld als trilogie.” Ook Universal, de filmmaatschappij achter de succesvolle ABBA-films, zal geen stokje steken tegen een mogelijk vervolg. “Ik weet dat Universal graag wil dat ik het doe,” vertelt Craymer, wijzend op het derde deel.

Amanda Seyfried

Actrice Amanda Seyfried, die in de films hoofdpersoon Sophie vertolkt, laat weten dat ze zeker bereid is om weer in haar rol te kruipen. “Iedereen in die film zou meteen ja zeggen op een vervolg, omdat we elkaar weer willen zien,” vertelde de blondine onlangs aan Collider. Aan de cast zal het dus ook niet liggen.

ABBA-nummers

Geen Mamma Mia-film zonder dat de acteurs af en toe uit te barsten in één van de vele ABBA-hits. Toch gaf Amanda Seyfried aan dat ze zich zorgen maakte of er nog wel voldoende nummers van de Zweedse pophelden waren om een derde film op te baseren. Judy Craymer weet dit probleem wel te verhelpen. Dit jaar nog komen er – na 35 jaar stilte – nieuwe singles van Agnetha, Anni-Frid, Benny en Björn uit die mogelijk ook in de film verwerkt kunnen worden. De film is nog niet in de maak, maar hopelijk kunnen we snel weer genieten van de muzikale avonturen van Sophie en haar drie vaders.

Lees ook: Deze sterrenbeelden zijn het best in lange, duurzame relaties

Bron: RTL Boulevard, artikel Amanda Seyfried, artikel Judy Craymer | Beeld: BSR Agency, Doug Peters/EMPICS