Niet alle dromen zijn bedrog: Yvon Jaspers wordt zelf boerin

yvon-jaspers

Na jarenlang BzV begint ze nu zelf aan het boerenavontuur

Al zeventien jaar lang presenteert Yvon Jaspers het megapopulaire programma Boer zoekt Vrouw. Wat blijkt: ze heeft zelf niet de droom om een knappe boer aan te haak te slaan, maar wel om een boerderij te beginnen. Die droom gaat snel uitkomen, want volgend jaar is het al zover: Yvon wordt zelf boerin!

Hulp uit bekende hoek

Yvon krijgt bij het opstarten van haar eigen boerderij hulp van verschillende boeren die de afgelopen jaren aan Boer zoekt Vrouw meededen. Zo heeft boer Marnix haar drie varkens geleend en hebben Steffi en Roel geholpen met de eerste constructiewerkzaamheden. De bus waarmee Yvon samen met Bertie door Europa toerde voor het programma Onze boerderij in Europa staat inmiddels op een vaste locatie en dient als uitvalsbasis. Er zijn tekeningen gemaakt en de grond wordt al omgeploegd. Ze gaat ervoor!

Al heel lang een droom

“Een jaar of vijf geleden kreeg ik mijn eigen jerseykoetje Suus”, vertelt Yvon aan Story. “Zij woont bij Gijsbert, mijn buurboer. Ze leeft in zijn biologische kudde en zorgt voor de lekkerste romige melk. Ik heb Gijsbert gevraagd of ik voor een jaar een stukje van zijn land mag gebruiken. Na een paar jaar goed nadenken stemde hij enthousiast in.” Het idee voor een eigen boerderij was er dus al heel lang. Extra leuk dus dat haar droom binnenkort uitkomt!

Programma’s

Op 27 februari is Yvon weer op de buis te zien: dan start het nieuwe seizoen van Boer zoekt Vrouw. Daarin gaat ze weer haar uiterste best doen om boeren aan nieuwe partners te koppelen. Dit seizoen is extra bijzonder: de 69-jarige paardenhouder Hans uit Noord-Brabant is namelijk de oudste deelnemer ooit. Het was eigenlijk de bedoeling dat het seizoen een maand eerder zou beginnen, maar de Olympische Winterspelen in China kwamen ertussendoor.

Na het seizoen van Boer zoekt Vrouw zullen we niet lang zonder Yvon zitten. Het avontuur met haar eigen boerderij zal namelijk ook worden gefilmd. De serie Onze boerderij, waarin we dat avontuur kunnen volgen, is vanaf het najaar van 2022 te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

Lees ook: Er is een nieuw Boer zoekt Vrouw-koppel!

Bron: Story | Beeld: BrunoPress