Eva Jinek in tranen bij De Wereld Draait Door

Eva kon haar tranen niet bedwingen

Een bijzonder moment voor Eva Jinek bij De Wereld Draait Door. De presentatrice mocht de Sonja Barend Award in ontvangst nemen. Dat is de prijs voor het beste televisie-interview van 2018. Ze kreeg de prijs voor het interview met DENK-politicus Farid Azarkan in haar talkshow Jinek. Toen Eva de prijs van Sonja Barend zelf kreeg hield ze het niet meer droog. 

Sonja zegt al voorspeld te hebben dat Jinek er met de prijs vandoor zou gaan.

Azarkan

In het interview sprak Jinek Azarkan over een campagne die DENK aan het opzetten was. Hier zat een citaat van Geert Wilders bij, maar dat citaat had hij helemaal nooit uitgesproken. “U spreekt zich zo vaak uit tegen nepnieuws en dat u dan zelf overweegt om een nepcampagne te gebruiken… Ik probeer die gedachtegang daarachter te begrijpen”, zei Jinek toen der tijd tegen de politucs op 20 juni 2018. Dit was ijzersterk en daarvoor wordt ze nu geroemd.

Eva kreeg de prijs en niet veel later rolde de tranen over haar wangen. “Ik had me voorgenomen dat dit niet ging gebeuren, maar dat zijn de hormonen! Het is omdat ik borstvoeding geef”, zei ze al snikkend. Ze heeft, aldus haarzelf, haar emoties nog niet helemaal onder controle na de geboorte van haar zoon. In VARAgids zei Jinek dat ze deze prijs heel graag eens wilde winnen en dat het haar daarom zo ontroerd, maar ook heel vrolijk maakt.

Het beroemde interview:

 

Het DWDD fragment:

 

Lees ook: Zus Meghan Markle reageert heel onverwacht op zwangerschap

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: DWDD | Beeld: videostill DWDD