Op deze manier kun je de pijn van artrose verlichten

artrose

Artrose komt 10 keer vaker voor bij vrouwen

Artrose is een van de meest voorkomende aandoeningen in Nederland. Ruim een miljoen mensen lijdt aan deze aandoening waarbij de gewrichten en het kraakbeen langzaam afbrokkelen. Dit kan leiden tot misvormde en stijve vingers. Heel oncomfortabel en pijnlijk, maar er schijnt een hoop op te lossen te zijn met de juiste voeding. 

Marjolijn van de Energieke Vrouwen Academie ontdekte dat dit haar hielp.

Voeding

Zij kreeg een beginnende vorm van artrose, maar besluit niet naar artsen te gaan. Ze wist wel wat ze zouden zeggen en dat wilde ze niet horen. Ze wilde er niet mee leren leven. Dat is de boodschap die veel vrouwen horen, aldus Marjolein. Tijd om het heft in eigen handen te nemen en haar leven drastisch om te gooien. Ze ging zichzelf informeren en kwam erachter dat artrose eigenlijk een disbalans is in het lichaam. Je mist voedingsstoffen. Gewrichten en kraakbeen zijn niet essentieel voor het overleven en dus is het lichaam eerder geneigd om ze af te breken als dat nodig is.

Andere manier

Het belangrijkste is dat je de juiste balans vindt tussen omega-3 en omega-6. Omega 3 vindt je vooral in vette vis en omega-6 zijn plantaardige vetten. Vooral omega-3 is heel belangrijk om leven met artrose dragelijker te maken. Daarbij eet ze ook minder zuivel, brood, snelle koolhydraten en rood vlees. Dit kunnen allemaal oorzaken zijn voor pijnlijke gewrichten. Om alles compleet te maken slikt ze supplementen van glucosamine en astaxanthine. Glucosamine bevordert de productie van vloeistof tussen je gewrichten en astaxanthine is ontstekingsremmend.

Het is zeker het proberen waard. Het heeft haar enorm geholpen en aangezien vrouwen tien keer vaker last krijgen van artrose, kan het geen kwaad om het eens te proberen. Wie weet helpt dit jou ook om wat minder last te hebben.

Lees ook: Door deze 5 symptomen herken je tijdig een trombosebeen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Energieke Vrouwen Academie | Beeld: pxhere