Eva Jinek moet veel laten voor talkshow: ‘Sociaal leven ligt stil’

Eva Jinek

‘Vrienden vragen me niet eens meer mee’, vertelt de presentatrice

Een dagelijkse talkshow en een eigen boek: de carrière van Eva Jinek gaat als een trein. Daarnaast heeft ze ook nog een prachtig gezin en een sociaal leven, maar dat laatste lijdt weleens onder het succes. In het decembernummer van ELLE vertelt de presentatrice openhartig over de keerzijde van een succesvol programma. “Ik moet veel laten voor mijn werk, maar ik krijg er ook veel voor terug.” 

De top bereiken

Eva Jinek is de koningin van de late avond, maar daar kom je niet zomaar. “Het idee dat je parttime kunt werken en tege­lijk de top kunt bereiken, is een loos idee”, vertelt ze eerlijk aan het blad. De presentatrice ligt iedere avond na de uitzending pas om half drie ’s nachts in bed. Een paar uur later, om half acht, staat ze alweer paraat om haar zoontje Pax de fles te geven. Hoewel ze dus alle mogelijk momenten pakt om bij haar gezin te zijn, is het met de rest van haar sociale leven wel anders gesteld.

Sociaal leven

“Mijn sociale leven ligt in die periode stil”, geeft ze toe. “Mijn vrienden vragen me dan niet eens meer mee, want ze weten dat ik toch niet kan. Dit doe ik de helft van het jaar, de andere helft ben ik wel thuis met mijn kind.” De ene helft van het jaar geeft Eva zich helemaal over aan haar werk. En dat is helemaal geen straf, want daar wordt ze enorm gelukkig van. “Ik handel als het ware in verhalen van andere mensen en ik geniet altijd intens van dat gevoel van enthousiasme dat ik daar elke dag opnieuw van krijg.”

Fouten maken

Naast het missen van sociale activiteiten, is er nog iets waar Eva enorm van baalt. Ze vindt het moeilijk om fouten te maken, hoewel dat bijna elke avond gebeurt – al heeft het publiek dat bijna nooit door. Echter heeft ze hierdoor wel geleerd om op zichzelf te vertrouwen. “Ik werk overdag veel samen met mijn team, maar als ik ’s avonds aan die tafel ga zitten dan ben ik helemaal op mezelf aangewezen. Maar dat is het unieke van een live-uitzending: er kan iets fantastisch gebeuren of iets gigantisch misgaan.”

Gevoel wegwerken

Het ergste vindt de presentatrice wanneer ze iets doet wat ze zelf ook niet goed vindt en iedereen het er over heeft. “Het is verleidelijk om dat gevoel weg te werken, om te denken: kan ik om twee uur ’s middags al beginnen met drinken? Kan ik nú online iets kopen om dat gevoel weg te krijgen? Kan ik me ergens verstoppen? Maar nee, ik heb hier ook geen oplossing voor, het is gewoon een onaangenaam gevoel, daar moet je mee leren omgaan.”

Lees ook: Dit is het salaris van presentatrice Eva Jinek

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress