De reden waarom Kate Middleton niet in het zwart gekleed was tijdens de BAFTA’s

Kate

Aha, zo zit het dus

Om aandacht te vragen voor het TimesUp-initiatief hulden vrijwel alle celebs zich gisteravond tijdens de BAFTA’s (Britse Oscars) in zwarte outfits. Met deze actie willen de A-listers protesteren tegen het seksueel geweld in Hollywood. Bijna iedereen was in het zwart gekleed, maar Kate Middelton was een van de weinigen die een gekleurde jurk aan had.

Ze koos voor een gulden middenweg

Outfit Kate Middleton

Zodra de rode loper weer wordt uitgerold voor een fantastisch evenement denken de celebs alweer na over extravagante jurken, torenhoge hakken en make-uplooks die er piekfijn uitzien. Dit jaar is het anders en hulden A-listers zich tijdens de BAFTA’s in zwarte outfits, net als tijdens de Golden Globes. Hiermee willen de celebs actie voeren tegen seksisme en voor gelijkheid en rechtvaardigheid in de entertainmentindustrie. Vrijwel alle aanwezigen schreden in het zwart over de rode loper, maar de hertogin van Cambridge gaf geen gehoor aan het protest en verscheen in het groen op het evenement.

De reden

De zwangere Kate zag er tiptop uit in een donkergroene jurk met bijpassende ketting, maar opvallend was dat haar outfit niet zwart was. Hoewel je in de eerste instantie wellicht zou denken dat Kate de beweging niet steunt, is dat niet meteen het geval. De 36-jarige schone heeft er een goede reden voor. “Kate mag als lid van het Briste koninklijk huis namelijk geen politieke statements maken”, weet Daily Mirror. Kate zou voor donkergroen hebben gekozen omdat dit een kleur is die in de buurt komt van zwart. “Op deze manier kon niemand haar ervan beschuldigen dat zij te politiek is, maar ook niet dat ze het goede doel negeert.”

Aha, nu begrijpen we het. Benieuwd hoe de hertogin eruitzag? Bekijk de foto hieronder.

Lees ook: Kate Middleton heeft iets bijzonders met haar haar gedaan om een hartverwarmende reden

Bron: Flair | Beeld: Wikimedia Commons, Ricky Wilson