Kim Feenstra deelt belangrijke boodschap: ‘We denken te gauw negatief over onszelf’

Kim Feenstra

Elk woord is raak

Het is soms makkelijker om vijf negatieve punten over jezelf –en over een ander– op te noemen, dan vijf positieve punten. Soms komt dit omdat we onszelf met anderen vergelijken, omdat we onzeker zijn of omdat we gewoon even een slechte dag hebben. Model Kim Feenstra wil dat hier verandering in komt en dat je je waarde –en die van een ander– altijd inziet. Met rake woorden weet ze haar boodschap, dat iedereen er mag zijn, over te brengen op Instagram.

Hear, hear!

Ode

“Een ode aan alle vrouwen”, begint Kim haar krachtige statement. “Vrouwen zijn er om van te houden. In alle vormen en maten. En dat is mooi en uniek.” Kim vraagt zich dan ook af waarom vrouwen soms zo negatief over elkaar kunnen zijn. “Maar wij zijn er als de kippen bij om elkaar als eerste naar beneden te halen. Waarom wijzen we als eerste naar elkaar?” Kim oppert dat het kan komen omdat we onzeker zijn of omdat we onszelf vergelijken met anderen. Ook vraagt ze zich af of het wellicht komt doordat iemand een roerige jeugd had, gepest werd of nare mannen in haar leven had.

Motiveren

Kim wil iedereen met haar post aanmoedigen om liever en positiever te zijn. “Kom op ladies, wij zijn krachtig en prachtig. Laten we ons niet meer leiden door geesten uit ons verleden, het heden of whatever the future may bring. Laten we elkaar niet meer bodyshamen. Laten we onszelf niet meer verstoppen achter een masker dat we niet zijn. Laten we onszelf weer liefhebben en omarmen, zodat we ook weer een inspiratie voor elkaar kunnen zijn. We denken te snel negatief over onszelf. En daarmee ook over elkaar.”

Mooi zoals je bent

Kim drukt iedereen dan ook op het hart om jezelf te omarmen. “We zijn mooi en uniek zoals we zijn. Dun, dik, rond, zonder kont met tieten, echt of fillers. Extensions, kaal, wit, zwart, bruin, met afro of een pruik met hazentanden of facings. Omarm jezelf. We zijn zo krachtig.” Ook weet Kim goed dat het vaak makkelijker gezegd is dan gedaan. En daarom raadt ze haar volgers aan om je verdriet én vreugde met elkaar te delen. “Laten we onze tranen delen, onze vreugde verenigen. En laat de liefde over onszelf overwinnen. Ik weet dat het moeilijk is. Of dat het verleden of heden een rol kan spelen”, schrijft ze. “Maar ik geloof (noem me naïef) dat alles is op te lossen met een beetje liefde. En die liefde begint met houden van jezelf.”

Wat een prachtige boodschap van Kim. Lees de hele ode van Kim hieronder.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Post nr. 2000! Een ode aan alle vrouwen Vrouwen zijn er om van te houden. In alle vormen en maten. En dat is mooi en uniek. Maar wij zijn er als de kippen bij om elkaar als eerste naar beneden te halen. Waarom wijzen wij als eerste naar elkaar? Negatief en waarom niet motiverend? Komt dat omdat we onzeker zijn over onszelf? Omdat we onszelf met een ander vergelijken? Omdat we een roerige jeugd hebben gehad? Omdat we gepest zijn? Omdat we nare mannen in ons leven hebben gekend? Kom op ladies, wij zijn krachtig&prachtig. Laten we ons niet meer leiden door geesten uit ons verleden, het heden of whatever the future may bring. Laten we elkaar niet meer body shamen.Laten we onszelf niet meer verstoppen achter een masker die we niet zijn. Laten we onszelf weer lief hebben en omarmen zodat we ook weer een inspiratie kunnen zijn voor elkaar. We denken te gauw negatief over onszelf. En daarmee ook over elkaar. Maar de geschiedenis leert ons dat wij alles kunnen bereiken met lef en wilskracht. De oerkracht die wij bezitten om te overleven en bijvoorbeeld kinderen te baren is iets godelijks. Dat gegeven hebben wij niet voor niks. Laten we dat beseffen. We zijn mooi en uniek zoals we zijn. Dun, dik, rond, zonder kont met tieten, echt of fillers. Extensions, kaal, wit, zwart, bruin, met afro of een pruik, met hazentanden of facings. Omarm jezelf. We zijn zo krachtig. We vormen samen moeder natuur in levende lijve. Laten we onze tranen delen, onze vreugde verenigen. En laat de liefde voor onszelf overwinnen. En ik weet dat het moeilijk is. Of dat het verleden of heden een rol kan spelen. Geloof me I’ve been there. But been there done that toch? En onzekerheden helpen totaal niet. Maar die onzekerheid komt ergens weg. En sommige moeten daarvoor in therapie. Maar ik geloof (noem me naïef) dat alles is op te lossen met een beetje liefde. En die liefde begint met houden van jezelf. Want je uiterlijk kan slechts een masker zijn waarvan je innerlijk de ware spiegel is. En die is je beste vriend of je ergste vijand. Het draait om balans zegt mijn moeder altijd. Alles gaat hand in hand. En zo gaan wij ook. Hand in hand zusters. Hand in hand 💋 Kim. @esmee.vankampen

Een bericht gedeeld door Kim Feenstra (@k2im) op

Lees ook: Zo zag Temptation Island-verleidster Lie er vroeger uit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Instagram K2im | Beeld: Videostill YouTube