Hoe oud zouden de kinderen van GTST-personages nu echt moeten zijn?

Lana Langeveld werd in de serie geboren in 2010, maar speelt inmiddels al 17 jaar oud

Zware gevangenisstraffen die opeens vervallen, criminele activiteiten die niet worden bestraft en permanente verlammingen die toch niet zo permanent blijken te zijn. Kenners van de betere pulptelevisie herkennen het meteen: we hebben het over Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). Ook ongekende sprongen in leeftijd zijn de serie niet vreemd. Wij sommen een aantal opmerkelijke gevallen op.

Het zijn bijna miraculeuze ontwikkelingen te noemen.

Sjors Langeveld

Zou nu 24 jaar moeten zijn, maar is in de soap 32 jaar.
In mei 1995 werd Sjors geboren als Wendela, dochter van Martine Hafkamp en Frits van Houten. Ze werd uit de serie geschreven, maar keerde in 2003 terug. Inge Schrama nam de rol toen voor haar rekening en speelde een 16 jaar oude Sjors, terwijl ze toen eigenlijk nog maar 8 jaar hoorde te zijn. Sinds 2017 neemt Melissa Drost de rol van Sjors voor haar rekening.

Nina Sanders

Zou 22 jaar moeten zijn, maar is in de soap 29 jaar.
Het personage Nina Sanders, dochter van Ludo Sanders en Janine Elschot, werd in GTST op 27 oktober 1997 geboren. Verscheidene meisjes speelden de rol van Nina Sanders. In 2005 ging de rol naar Marley van der Velden. Afgaande van haar geboortedatum zou Nina op dat moment 8 jaar zijn, maar de destijds 17-jarige Marley vertolkte de rol van een 15-jarige Nina.

Lucas Sanders

Zou nu 19 jaar moeten zijn, maar is in de soap 27 jaar.
Het personage Lucas Sanders, zoon van Stefano Sanders en Janine Elschot, werd in 19 september 2000 geïntroduceerd toen hij werd geboren. Later werd zijn geboortedatum echter veranderd naar 19 maart 1992. Sinds 2009 wordt de rol van Lucas vertolkt door Ferry Doedens.

Rikki de Jong

Zou nu 17 jaar moeten zijn, maar is in de soap nu 25 jaar.
Baby Rikki de jong, dochter van Rik de Jong en Anita Dendermonde, maakte op 29 oktober 2002 haar intrede in de soap tijdens haar geboorte. Sinds 2006 werd ze gespeeld door Amber Brantjes die toen 9 jaar oud was. In 2010 nam Robin Martens de rol over en zette toen een 16-jarige Rikki neer. Rikki is nu al even niet meer te zien in de soap, maar we vermoeden dat ze bij een eventuele terugkeer geen rare leeftijdssprongen meer zal maken.

Kimberly Sanders

Zou nu 16 jaar moeten zijn, maar is in de soap 20 jaar.
Op 5 december 2002 maakten we kennis met baby Kimberly Sanders, de dochter van Cyrille de Boer en Marcus Sanders. Kimberly werd gespeeld door verschillende meisjes tot Britt Scholte in 2016 de rol voor haar rekening nam. De geboortedatum van Kimberly werd toen aangepast naar 16 december 1998.

Lana Langeveld

Zou nu 9 jaar moeten zijn, maar is in de soap 17 jaar.
Op 2 juli 2010 werd Lana Langeveld, de dochter van Sjors Langeveld en Danny de Jong, geboren. In december 2017 maakte het personage een flinke tijdsprong en speelde Faye Bezemer een 16-jarige Lana. Haar geboortedatum werd toen aangepast naar 7 november 2001.

Lees ook: Zo ziet de echte zoon van Erik de Vogel eruit en hij beschikt over een gouden keeltje

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Beeld: Videostill GTST