Lucille Werner waarschuwt voor huidkanker met heftige foto’s

lucille-werner

‘Zoveel mogelijk uit de zon’

De schrik zat er goed in bij Lucille Werner. De presentatrice en Tweede Kamerlid heeft namelijk een kwaadaardig plekje op haar neus moeten laten verwijderen. Met een paar heftige kiekjes waarschuwt ze nu al haar volgers op Instagram voor huidkanker. 

Kwaadaardig plekje

“Zoveel mogelijk uit de zon”, adviseert de presentatrice. Daarnaast benadrukt ze ook dat je je altijd goed in moet smeren. “En je huid goed in de gaten houden. Als een korstje niet geneest, naar de huisarts gaan. Voorkom basaalcelcarcinoom.”

Bont en blauw

Op haar Instagram deelt ze verschillende foto’s van haar gezicht. Hierop is duidelijk te zien waar de presentatrice voor waarschuwt. Het donkere plekje tussen haar oog en neus is namelijk verwijderd. Hoewel haar gezicht in eerste instantie bont en blauw was, lijkt het erop dat het wondje nu wel aan het genezen is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lucille Werner (@lucillewerner)

Huidkanker

Basaalcelcarcinoom is een veelvoorkomende vorm van huidkanker. Hoewel het veel voorkomt, is er niet meteen reden voor paniek. Omdat er bijna nooit uitzaaiingen ontstaan, overlijdt er vrijwel niemand aan de kankervorm. Toch blijft het belangrijk om je huid goed in de gaten te houden en altijd veilig te zonnen. Wist je namelijk dat jaarlijks 60.000 mensen een basaalcelcarcinoom bij zichzelf ontdekken?

Bij jezelf checken

Houd hiervoor moedervlekken in de gaten, maar ook gekke wondjes of korstjes die niet goed lijken te genezen. Dit kan namelijk ook tekenen zijn voor huidkanker. Door je huid regelmatig te (laten) checken, raak je bekend met de wondjes en moedervlekken en weet je wanneer hier verandering in komt. Je laten checken bij de huisarts kan natuurlijk ook.

Lees ook: Aha! Om deze reden kan een moedervlek ook blauw zijn

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: BrunoPress