Marieke Elsinga spreekt lof uit voor Miljuschka Witzenhausen en deelt ook haar gewicht

Marieke Elsinga

Marieke vindt dat er te moeilijk wordt gedaan over iemands gewicht

Miljuschka Witzenhausen deed onlangs een boekje open over body positivity en deelde ook hoeveel ze weegt. Zo vertelt de 34-jarige tv-kok dat ze zo’n 75 kilo weegt en dat ze zich daar goed bij voelt. “Maar voor sommige mensen is dat uit den boze”, vertelde ze in een interview met Veronica Magazine. Iets wat Miljuschka niet begrijpt. Ook Marieke vindt dat gek en geeft Miljuschka een pluim voor haar openhartigheid.

Bespreekbaar

Miljuschka wil af van de gepolijste beelden en plaatst regelmatige eerlijke bikinifoto’s op Instagram. Ook benadrukt ze hoe belangrijk body positivity is. Iets waarvoor Marieke de tv-kok een pluim wil geven. “Heel goed dat zij dat doet”, vertelt ze in de uitzending van RTL Boulevard. Marieke vervolgt dat ze niet begrijpt waarom het voor sommige mensen zo moeilijk is om hun gewicht te delen.

Hulde

Marieke vraagt haar collega Luuk dan ook hoeveel hij weegt. Luuk vertelt dat hij geen idee heeft. “Ik weeg 76 kilo”, zegt Marieke daarna meteen. “Dat vind ik dan ook prima. Er wordt altijd zo moeilijk over gedaan. Misschien is dat wel onder vrouwen een ding”, vervolgt ze. Marieke benadrukt opnieuw dat ze het fantastisch vindt dat Miljuschka overal heel eerlijk over is. “Ik vind dat hulde aan Miljuschka, want zij gaat echt door die barrière.”

Lees ook: Jim Bakkum en Bettina Holwerda zetten elkaar in het zonnetje

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Hollandse Hoogte, Anneke Janssen