Miljuschka openhartig over familie Holleeder: ‘De vrees blijft altijd’

miljuschka holleeder vrees

Mijluschka leeft nog altijd in angst vanwege haar oom Willem Holleeder

De 34-jarige Miljuschka Witzenhausen vertelt openhartig in een interview met Vrouw Glossy over haar leven. Met name over de tijd na de rechtszaak tegen haar oom Willem Holleeder is ze erg open. De presentatrice laat weten nog altijd in angst te leven, ondanks dat haar criminele oom achter de tralies zit.

“Je weet gewoon nooit welke kaart je trekt in het leven.”

Leven in angst

Mijuschka zegt nog altijd bang te zijn voor haar oom Willem Holleeder. “De vrees blijft altijd. Maar de vrees is voor mij kleiner dan de vrees die mijn moeder voor haar broer heeft.” Zelf lijkt ze vrij nuchter in het leven te staan. “Als het voorbij is, is het voorbij, heel simpel. Ik weet niet of dat een instelling is die ik mij eigen heb gemaakt. Ik heb altijd met die dreiging geleefd, dus ik weet niet of het anders was geweest als het niet zo was.”

Levensles

De presentatrice lijkt door alles wel veel geleerd te hebben in het leven. “Als ik één ding heb geleerd, los van mijn familiegeschiedenis, is het dat het leven een rotzooitje is. En dat het focking oneerlijk is”, gaat ze verder. “Sommigen hebben alles mee en doen er niks mee. Een ander is straatarm, maar geniaal. Sommigen krijgen een kind en horen twee maanden later dat ze kanker hebben en doodgaan. Je weet gewoon nooit welke kaart je trekt in het leven. Dus je moet vooral doen waar je zin in hebt.”

Grootste cadeau

Het grootste cadeau in het leven van Miljuschka zijn haar kinderen. “Het is ook echt mijn redding geweest, omdat ik zo grenzeloos ben. Als ik de kinderen niet zou hebben, had ik helemaal geen reden om te stoppen met werken, thuis te komen of wat dan ook. Kinderen creëren een kader in mijn leven. Alles wat ik doe, doe ik voor hen. Ik moet ze naar bijles en naar clubjes brengen. Het is ongelooflijk, de onvoorwaardelijke liefde die ik voel sinds ik kinderen heb. Daarmee is helemaal niets te vergelijken. En vanaf de allereerste dag dat ze er zijn, ben ik alleen maar bang dat er iets met ze gebeurt.”

Lees ook: Xelly Cabau van Kasbergen onthult hoe ze 30 kilo na zwangerschap kwijtraakte

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Videostill YouTube