Olcay Gulsen onderzoekt in nieuw programma wat huiselijk geweld met een kind doet

Olcay Gulsen huiselijk geweld

Olcay groeide als kind zelf op met huiselijk geweld

Opgroeien in een onveilige omgeving wens je geen enkel kind toe. Helaas gebeurt het toch. Uit cijfers blijkt dat ieder jaar 100.000 kinderen getuige zijn van huiselijk geweld. Olcay Gulsen was er destijds een van. De presentatrice groeide als kind op met huiselijk geweld. In een nieuw tv-programma onderzoekt ze wat dit precies doet met een kind.

Olcay & huiselijk geweld

Olcay Gulsen, Net5 en LINDA. slaan de handen in een voor het programma Olcay & huiselijk geweld. De presentatrice gaat in het programma in gesprek met slachtoffers van huiselijk geweld, maar ook met de plegers ervan.

Gevoel van schaamte

Als kind schaamde Olcay zich voor haar thuissituatie, zo vertelde ze eerder al tijdens haar programma. Zij en haar zussen groeiden op in een thuissituatie met geweld. Ze omschreef die periode uit haar leven als ‘een hel’. “Ik had het gevoel dat niemand naar me omkeek, voelde me zo hopeloos. Als slachtoffer van huiselijk geweld heb je vaak te doen met schaamte. Maar de mensen die allemaal toekijken en niks doen moeten zich schamen”, vertelde ze destijds.

Wat deed het met haar jeugd?

Vanavond zien we in Olcay & huiselijk geweld dat de presentatrice in gesprek gaat met een kinderpsycholoog. Ze wil onderzoeken wat haar thuissituatie met haar heeft gedaan als kind. Daarnaast gaat Olcay ook het gesprek aan met haar zussen. Wat heeft het met hun jeugd gedaan en is het misschien ook de onderliggende reden dat ze allemaal geen kinderen hebben?

Olcay & huiselijk geweld is woensdag om 21:30 te zien op Net5.

Lees ook: Vrouw verkocht uit geldnood kat van dochter (8): ‘Ze ziet me nu als een monster’

Bron: Linda, Blijf | Beeld: Hollandse Hoogte, Edwin Janssen