Rachel Hazes over breuk André en Monique: ‘Ik zag het aankomen’

Rachel Hazes breuk

‘André is een jonge hond, die moet kunnen rondrennen’

Vorige week werd bekend dat André Hazes definitief een punt heeft gezet achter zijn verloving met Monique Westenberg, met wie hij samen zoontje André Jr. heeft. In december leek alles nog beter dan ooit te gaan tussen de twee, toen André op één knie ging voor zijn grote liefde. Helaas bleek niets minder waar. Een klap voor de showbizzwereld, maar niet voor moeder Rachel Hazes. Zij zag de breuk tussen André en Monique wel aankomen. 

Jonge hond

Rachel was niet verbaasd toen ze hoorde dat zoon André het – alweer – definitief had uitgemaakt met Monique. “Met tegenzin moet ik bekennen dat ik altijd heb geweten dat het een dag was die komen ging”, vertelt ze in een openhartig gesprek met weekblad Story. “André is nog een jonge hond, die moet kunnen rondrennen. Als ik zie hoe opgelucht en blij hij is. Ik zie aan alles dat er een last van zijn schouders is gevallen. Die last van in een rol geperst worden die hem niet past.”

Moeder Theresa

Het is geen geheim dat Rachel en Monique niet goed met elkaar overweg kunnen. “Het ergert me dat ze door zoveel mensen als een soort Moeder Theresa wordt gezien”, zegt moeder Hazes over haar voormalige schoondochter. “Ik zal nooit vergeten dat ik op 11 april 2017 werd opgenomen in een psychiatrische inrichting, en Monique op exact dat moment een bericht postte waarin stond dat karma zijn werk had gedaan”, onthult Rachel. Ze heeft dan ook geen goed woord over voor Monique. “Dan zit je niet goed in elkaar, hoor.”

Geheim contact met André

Verder onthult Rachel dat ze tijdens de ‘ruzie’ met André gewoon nog contact met hem had. Wel in het geheim, want Monique mocht hier absoluut niets van weten. “Als André had opgetreden, hadden wij urenlange gesprekken, tot diep in de nacht. Het was zijn enige mogelijkheid om zijn verhaal te doen bij mij”, verklapt moeder Hazes. Het gerucht dat Monique tijdens de feestdagen voor wat verbondenheid in de familie Hazes had gezorgd, slaat Rachel dan ook in de wind. Haar hart is namelijk altijd blijven kloppen, vertelt ze, zowel voor André als voor dochter Roxeanne.

Lees ook: Zien: André Hazes gespot met Sarah van Soelen

Bron: Story | Beeld: Videostill