Temptation Island deelneemster Rosanna doet heftige onthulling: “Ik woog nog maar 36 kilo”

Rosanna

Rosanna vocht jarenlang tegen anorexia

In het afgelopen seizoen van Temptation Island keken wij vol bewondering naar het afgetrainde lichaam van de Haagse Rosanna Voorwald, die er geen probleem van maakte om in spannende bikini’s in het zwembad te dartelen. Maar dat dit gezonde fysiek voor haar lang niet vanzelfsprekend is, blijkt uit de emotionele foto die zij onlangs op haar Instagram plaatste. 

De knappe blondine vocht jarenlang tegen de vreselijke ziekte anorexia nervosa.

Gevochten tegen anorexia
Zo blijkt uit de foto die ze op social media zette. Op haar dieptepunt woog Rosanna, nog steeds gelukkig samen met haar spierbundel Niels, amper 36 kilogram. “Zeven jaar lang heb ik gevochten tegen anorexia. Mijn leven bestond uit het bezoeken van ziekenhuizen, klinieken en veel therapie”, schrijft ze bij een compilatiefoto. Het linkse beeld toont een onrustwekkend magere Rosanna ten tijde van haar ziekte, het rechtse toont hoe ze vandaag is.

36 kilo op haar dieptepunt
“Mijn laagste gewicht was 36 kilogram. Ik herinner me die dag nog heel goed. Ik ging naar het ziekenhuis voor een controle en de arts zei dat mijn hart in winterslaap was. Ik kon elk moment dood gaan. Al die jaren heb ik gestruggled om beter te worden…”, schrijft Rosanna, die zich tegenwoordig Playmate mag noemen. “Eindelijk vond ik een balans. Ik ben gezond gaan eten en beginnen sporten. Nu weeg ik 65 kilogram en ben ik super gelukkig. Ik gun niemand deze erge ziekte”, schrijft ze erbij om andere vrouwen te waarschuwen. Wij vinden het dapper van Rosanna om deze foto te delen!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Instagram | Beeld: Instagram