Wauw: zó ziet de uitnodiging voor het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle eruit!

Meghan Markle Prins Harry

Bij een koninklijke bruiloft hoort natuurlijk een koninklijke uitnodiging

Het duurt nu echt niet lang meer, hét huwelijk van het jaar: de koninklijke bruiloft van prins Harry en Meghan Markle. Op zaterdag 19 mei geven zij elkaar het ja-woord. Maar voor het allemaal zo ver is, ontvangen de uitgenodigde gasten voor het huwelijk natuurlijk een zeer koninklijke uitnodiging. 

Niet uitgenodigd? Niet getreurd, want hier kun je alsnog de uitnodiging bewonderen.

Trouwlocatie

Bij maar liefst 600 gelukkigen is een de koninklijke uitnodiging voor het huwelijk van prins Harry en Meghan op de deurmat gevallen. Op 19 mei zullen zij aanwezig zijn bij hét evenement van het jaar. De trouwceremonie zal plaatsvinden in St. George’s Chapel en de receptie op Windsor Castle. Voor 200 gasten gaat in de avond het feest nog gewoon door, zij zijn namelijk uitgenodigd voor het avondprogramma in Frogmore House.

De dresscode

Niet geheel onbelangrijk: wat is eigenlijk de dresscode voor het huwelijk? De mannen worden gevraagd om in ‘morning coat and lounge hat’ (jacquet) te komen of in militair uniform aanwezig te zijn. Dit zou een goede aanwijzing kunnen zijn dat prins Harry zelf, net als zijn oudere broer William, trouwt in een militaire uniform. De dames dienen zich te kleden in ‘day dress’ (een nette jurk) in combinatie met een nette hoed.

De koninklijke uitnodigingen

Een drukker die al jaren de huwelijkse uitnodigingen voor de Britse royals verzorgt heeft ook dit jaar weer de eer om de uitnodigingen voor prins Harry en Meghan te bedrukken. Er wordt gebruik gemaakt van een stempeltechniek met zwarte en gouden inkt. Hierna worden ze gepolijst om de kaarten extra te laten glanzen en verguld rond de rand. Zie hier hoe deze stempeltechniek werkt én natuurlijk hoe de koninklijke uitnodigingen er uit zien.

uitnodiging prins Harry en Meghan

Lees ook: Zijn de Spice Girls ook uitgenodigd voor de bruiloft van prins Harry en Meghan Markle?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Instagram Kensington Royal, Videostill