8 tips om je kleding langer mooi te houden

kleding langer mooi

Met deze tips kun jij héél lang genieten van je favoriete kleren

Niets zo vervelend als zien dat je favoriete trui valer van kleur wordt of dat je lievelingsbroek aan het pillen is. Vooral als dat ook voorkomen kan worden. Met deze acht tips kun je veel langer genieten van je favoriete kleding. 

1. Laat je kleding luchten

Je hoeft je kleding zeker niet direct in de wasmachine te gooien na een dagje dragen. Maar hang of het ook niet gelijk terug in de kast. Het is beter om je gedragen kleren even dertig minuten te laten luchten. Hang je trui of blouse dus bijvoorbeeld even een half uurtje aan een hanger aan je kast. Nog beter is het om je kleren even buiten te luchten – als het droog is natuurlijk.

2. Wees voorzichtig met vlekken

Zit er een vlekje in je favoriete jurk? Ga dan niet direct in de weer met de meest heftige middeltjes die je kunt vinden. Zoek op hoe je een bepaalde vlek het beste kunt verwijderen. Voor een rodewijnvlek geldt weer een andere remedie dan voor een foundationvlek. En voor je (vieze) witte sneakers heb je weer een andere handleiding nodig dan voor een leren jasje.

3. Was je kleding zo koud mogelijk

Ten eerste: was je kleding niet te vaak, maar laat het liever even (buiten) luchten. Is het toch tijd om een wasje te draaien? Volg dan altijd de wasvoorschriften en was het liefst zo koud mogelijk. Warm water doet een stof namelijk sneller slijten. Daarnaast is het ook goed om je kleren op kleur te sorteren als je een wasje gaat draaien. Wit bij wit, zwart bij zwart, kleur bij kleur.

4. Was je kleding binnenstebuiten

Bescherm je kleren in de wasmachine door ze binnenstebuiten te wassen. Hierdoor blijft de kleur veel langer mooi. Kleine moeite, groot resultaat!

Benieuwd naar nog meer tips? Lees ze op de volgende pagina.

Pagina 1/2