Dít is volgens experts de beste créme tegen huidveroudering

Wij volgen hun raad op!

We willen allemaal wel een stralende en strakke huid hebben of houden. Daarom voorzien we ons gelaat dagelijks van een laag dag- of nachtcrème en andere verzorgende artikelen. Benieuwd welke crème huidveroudering het beste tegengaat? Lees dan snel verder!

Wondermiddel 
Wat de Kardashians opperen, nemen we meestal met een korreltje zout. Maar wanneer het aankomt op visagie kunnen we nog wat leren van de realitysterren (de cosmeticalijn van Kylie Jenner vliegt niet voor niets over de toonbanken). 
Zo zweert Kim Kardashian erbij dat het elke dag smeren van zonnebrandcrème hét geheim is voor haar stralende huid. Ook acteur Zac Efron smeert zijn gezicht elke dag in met een laagje zonnebrandcrème. “Draag alsjeblieft elke dag zonnebrandcrème. Naar mijn mening is elke hoeveelheid zon slecht voor je huid”, adviseerde de acteur aan Refinery29.com. Is zonnebrandcrème dan het geheim voor een mooie huid? Jazeker!

 

Huidveroudering
Veel mensen smeren alleen fanatiek zonnebrandcrème op hun gelaat in de lente of zomer, maar deze huidbeschermer zou je juist ook in de herfst én winter op je gezicht moeten smeren. Wist je bijvoorbeeld dat negentig procent van de huidveroudering door de zon ontstaat? Dit legt onderzoeksarts in cosmetische dermatologie Jetske Ultee aan Harper’s Bazaar uit. Hoewel de zon in de winter minder fel schijnt, schijnt-ie wel degelijk en ook dan kan een zonnestraaltje je huid beschadigen. Om je huid zo mooi mogelijk te houden is het raadzaam om elke dag een laagje zonnebrandcrème op je gezicht te smeren.

Rimpels
Als je deze crème elke dag op je gezicht smeert, ben je helaas niet verzekerd van een rimpelloze huid tot je zeventigste. In hoeverre je rimpels krijgt, hangt samen met een paar factoren. Zo kan het genetisch bepaald zijn. Je huid kan daarnaast sneller rimpelig worden als je rookt, een stresser bent of als je niet goed op je voeding let.

Wij smeren voortaan in ieder geval een laagje zonnebrandcrème op ons gezicht.

Lees ook: Dit kun je allemaal met de bekende Nivea-crème doen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Harper’s Bazaar, Dailymail, Bustle | Beeld: Pexels