Heb jij in de zomer last van een zweetsnor? Vanaf nu niet meer

Wij geven je 6 tips tegen een zweetsnor!

Tijdens de warme zomerdagen is er soms niets tegen te doen. Je wordt overvallen door een zweetsnor en je hoopt dat niemand het ziet. Echt heel veel knapper voelen we ons er niet door, terwijl je er helemaal niets aan kunt doen. Of wel? We helpen de echte zweetsnor-dragers deze zomer uit de brand door 6 handige tips te geven. Hiermee voorkom je een glimmend laagje bovenop je bovenlip en ga je zorgeloos de zomer door. 

Je bent niet alleen!

1. Dagcrème

Dagcrème is goed voor je huid, maar houdt ook warmte vast. Probeer op de plekken waar je snel zweet (lees: bovenlip) niet te veel dagcrème te smeren. Hierdoor voorkom je deze extra warme laag en zal je zweetsnor minder snel van zich laten zien. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor zonnebrand!

2. Calm down

Van stress ga je zweten. Het laatste wat je dus moet doen is gaan stressen om je zweetsnor! Ook al voel je je ongemakkelijk, denk er dan aan dat iedereen zweet. En ook iedereen die zweet voelt zich ongemakkelijk. Je bent dus niet alleen en je hoeft je nergens druk om te maken. Zweten is heel normaal. Zodra je weer rustig bent, zal je merken dat je zweetsnor een stuk sneller verdwijnt.

3. Make-up

Door een extra laag make-up op je gezicht, kan je huid minder goed de warmte kwijt. Smeer daarom geen dikke laag foundation op je gezicht, aangezien je hierdoor juist een zweetsnorretje gaat krijgen. En één ding is zeker: je foundation gaat er zeker niet mooier door worden.

4. Anti-zweet middelen

Neem een bezoekje aan de ‘gewone’ drogist bij je in de buurt. Je zal versteld staan van het ‘anti-transpirantassortiment’. Er zijn allerlei middeltjes die je gerust op je bovenlip kan smeren. Lees even goed de bijsluiter, aangezien niet alle middelen geschikt zijn voor je gezicht en van sommige producten moet je niet te veel gebruiken.

5. Kledingkeuzes

Een zweetsnor in de zomer ontstaat niet alleen door de warmte rondom je hoofd. Wanneer je hele lichaam een stuk koeler is, zal je ook minder snel een zweetsnorretje krijgen. Om dat glimmende laagje boven je lippen te voorkomen kun je beter kiezen voor luchtige stoffen en lichte kleuren. Probeer stoffen als katoen, linnen en zijde!

6. Huisarts

Heb jij echt last van overmatig zweten en heb je er in het dagelijks leven veel hinder van? Dan is het helemaal niet gek om eens naar de huisarts te stappen. Er bestaan namelijk pillen die overmatige transpiratie tegengaan. Is er dus meer aan de hand dan enkel en alleen een zweetsnor bij hete temperaturen? Bezoek dan de huisarts. En vooral: maak je niet te druk.

Lees ook: Puistjes op je rug kun je verhelpen met deze handige tips

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels