Raar maar waar: zo zorgt cafeïne voor gezonder en langer haar!

caffeine haar

Nee, nu niet direct nog een extra kop koffie inschenken…

Lang, mooi en gezond haar willen we allemaal wel. Maar met gesloten kappers is dat nog best een uitdaging. Gelukkig is er schijnbaar een goede tip om te zorgen dat jouw haar gezond verder groeit: cafeïne! Wacht, wat? We leggen je precies uit hoe het zit.

Cafeïne voor je haar: zo zit het

Er gaat een hele wetenschap schuil achter het verzorgen van je haar. Wat voor de een werkt, werkt voor de ander niet. Maar één ding is zeker: je haar heeft een gezonde hoofdhuid nodig. En hier kan cafeïne bij helpen! Cafeïne stimuleert namelijk de bloedsomloop in je hoofdhuid en dat zorgt weer voor gezond haar. Door de bloedsomloop in je hoofdhuid te verbeteren, zorg je namelijk voor extra zuurstof en voedingsmiddelen. En die gaan rechtstreeks naar je haar.

Ook goed tegen haaruitval

Maar het wordt nog beter. Zo vertelt dermatoloog Dhaval Bhanusali aan Cosmopolitan dat cafeïne ook helpt om haaruitval te voorkomen. Dit werkt als volgt: het hormoon ‘DHT’ is verantwoordelijk voor problemen als haaruitval. Cafeïne gaat dit hormoon tegen en zorgt er dus voor dat haaruitval vermindert. Daarnaast helpt het ook om je lokken sneller te laten groeien. Zo zorgt cafeïne voor een vollere en gezondere coupe!

Cafeïne in je shampoo

Hoewel we weten dat een bak koffie hoort bij een goed begin van de dag, betekent dit niet dat je nu de hoeveelheid koffie die je drinkt dan maar moet verdubbelen. Het is namelijk zo dat cafeïne voor je haargroei in je haarproducten moet zitten. Er zijn daarom ook steeds meer shampoo’s, conditioners, en maskertjes te vinden waar cafeïne in is gestopt. Houd er wel rekening mee dat het even duurt voor je hier resultaat van gaat zien. Gemiddeld zou het zo’n drie maanden van continue cafeïne-verzorging duren voor je een verschil merkt.

Lees ook: Door deze kapselfouten zie jij er ouder uit

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels, Elijah O’Donnell