Dit is het celebrity-geheim achter een gezonde en stralende huid

dry brushing

Deze methode zou onder andere werken tegen cellulite, ingegroeide haren en een ruwe huid

Niet alleen modellen Miranda Kerr en Rosie Huntington-Whiteley zweren erbij, ook onder TikTokkers is het een heuse trend: dry brushing. Het klinkt misschien ietwat vreemd, maar het borstelen van je huid zou ontzettend veel voordelen met zich meebrengen!

Dry body brushing

Dry body brushing is in principe geen moeilijke stap om toe te voegen aan je beautyroutine. Je hebt alleen een lichaamsborstel en twee minuutjes van je tijd nodig. Met de haren van de borstel kun je je huid als het ware scrubben. Hoe je dit precies doet, vertellen we je zo. Laten we eerst eens kijken naar de voordelen die het oplevert.

1. Vermindert cellulite

Dr. Marilyn Glenville, specialist in de gezondheid van vrouwen, weet de voordelen van dry body brushing perfect op te sommen. Te beginnen met een vermindering van cellulite. “Als je een slechte bloedsomloop hebt in je bindweefsel, kan dit opzwellen en uitrekken, waardoor het aantal vetcellen in het bindweefsel toeneemt. Hierdoor ontstaat cellulite”, legt de arts uit. Door de huid te borstelen verbeter je de bloedsomloop en breken de vetcellen weer af. Helemaal verdwijnen zal je cellulite niet, maar de huid wordt wel zachter en strakker.

2. Boost het immuunsysteem

Ten tweede helpt dry brushing bij lymfedrainage, oftewel de afvoer van overtollig vocht uit het weefsel. Het lymfestelsel is een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem en helpt onder andere om bacteriën en afvalstoffen uit ons lichaam te verwijderen. Door de huid te borstelen geeft je het lymfestelsel en daarmee je immuunsysteem een boost.

3. Geeft meer energie

Je kopje koffie heeft er een nieuwe concurrent bij, namelijk je huidborstel. Dry brushing zorgt er namelijk voor dat je energiepeil omhoogschiet. Hoe dat werkt? Het stimuleert de bloedstroom en de bloedsomloop, waardoor we ons wakkerder voelen.

4. Exfolieert de huid

Dry brushing is een goed alternatief voor het scrubben van de huid. Vooral voor mensen met een gevoeliger velletje, kan het borstelen een uitkomst zijn. Er is namelijk minder kans op irritatie. Door het lichaam droog te borstelen verwijder je dode huidcellen. Je huid voelt daardoor onmiddellijk zachter aan. Ook neemt je huid na het borstelen verzorgende bodylotions en oliën beter op. Een ultiem selfcare-momentje dus!

5. Voorkomt ingegroeide haren

Op ingegroeide haren zit waarschijnlijk niemand te wachten…Dus het is tijd om die borstel er weer bij te pakken. Regelmatig dry brushen vermindert het verstoppen van poriën, waardoor ook ingegroeide haren geen kans meer krijgen.

Hoe ga je te werk?

Wij zijn om! Maar hoe moeten we het nu precies aanpakken? Om te genieten van de gezondheidsvoordelen die dry brushing met zich meebrengt, is het belangrijk dat we de juiste techniek gebruiken. Allereerst: zorg ervoor dat je echt een speciale lichaamsborstel gebruikt. Je hebt het meeste baat bij alle voordelen als je je lijf ’s ochtends borstelt, bijvoorbeeld vlak voordat je onder de douche stapt. Zo pak je dat aan:

  • Borstel altijd in de richting van je hart, zodat je de bloedsomloop optimaal stimuleert.
  • Begin met het borstelen van de zool van je rechtervoet. Ga dan verder met de bovenkant van je voet en je enkel.
  • Borstel vervolgens je volledige onderbeen, je knie en je bovenbeen tot aan je dij. Neem ook de rechterbil mee, tot aan je taille. Herhaal nu deze stappen aan de linkerzijde van het lichaam.
  • Borstel dan de rechterarm en linkerarm.
  • Als laatste borstel je voorzichtig de nek en de keel.
@bearenger

Do you guys dry brush??? #drybrushing #healthylifestyle #selfcare

♬ original sound – Bearenger

Lees ook: Wait what? Het blijkt dus dat we ons haar verkeerd borstelen

Bron: Glamour | Beeld: Pexels, Cottonbro