Deze veelgemaakte fout in je huidverzorgingsroutine kan wallen veroorzaken

fout huidverzorgingsroutine wallen

Maak jij deze fout ook tijdens je huidverzorgingsroutine?

Wakker worden met gezwollen ogen en donkere wallen, zelfs als je gewoon goed geslapen hebt? Mogelijk is je routine in de ochtend wat betreft je huidverzorging de grote boosdoener. Zelfs de speciale anti-rimpelcrèmes en oogserums kunnen door deze fout juist wallen veroorzaken. Dit is de fout die de meeste vrouwen onder ons maken.

Goede hydratatie en verzorging van de huid zouden fijne lijntjes en rimpels moeten voorkomen, toch?

Overbelasting

Een goede verzorging van de huid is noodzakelijk om deze in goede conditie te houden, maar overbelasting door een hydraterende moisturizer kan het tegenovergestelde effect bewerkstelligen. Als je jezelf hebt aangeleerd om je vochtinbrengende crème of nachtcrème rond het gebied van je ogen aan te brengen, dan is het tijd om dit onmiddellijk te veranderen. Het blijkt dat die zwaardere gelaatsformules het gevoelige gebied onder de ogen overbelasten, wat tot wallen leidt.

Oorzaak van wallen

“Het gebruik van een rijke vochtinbrengende crème kan zelfs een schadelijk effect hebben rondom de ogen, waardoor congestie optreedt, wat leidt tot een toename van wallen en zakken onder de ogen”, legt celebrity facialist en Time Bomb-huidverzorgingsdeskundige Emma Brown uit aan Good Housekeeping. “Onze huid, met name de tere huid rond het oog, kan slechts zoveel producten absorberen. Als je huid eenmaal alles heeft opgenomen, zal het resterende product op het huidoppervlak blijven zitten en, bij elke keer dat je met je ogen knippert, bewegen je wimpers het huidverzorgingsproduct dichterbij of zelfs in het oog. Dit kan irritaties, congesties, verslechterde lymfedrainage en waterretentie veroorzaken.” En je raadt het al: deze symptomen resulteren uiteindelijk in dikke, opgezwollen wallen onder je ogen.

Goede oogcrème

Dat gezegd hebbende, moet je niet direct stoppen met het aanbrengen van producten onder en rondom het gebied van de ogen. Overweeg in plaats daarvan een lichtgewicht oogcrème toe te voegen aan uw dagelijkse huidverzorgingsroutine. Eén die de huid rond je ogen niet overbelast. Als je eenmaal hebt geïnvesteerd in een goede oogcrème, is de toepassing ook de oplossing als je wallen wilt voorkomen, laat Brown weten. “Het is belangrijk om te weten hoe en waar je de oogcrème aanbrengt,” zegt ze. “Plaats het product niet te dicht bij de wimperlijn, omdat dit gemakkelijk irritatie kan veroorzaken.”

Gouden tip tegen wallen

En als je wakker bent geworden met een ernstige, donkere wallen onder je ogen en je een snelle oplossing nodig hebt, heeft Brown nog een goede tip voor je. “Als je iemand bent die met zeer gezwollen ogen wakker wordt, is het een goede truc om een theelepeltje een nacht in de koelkast te bewaren en het koude, gladde oppervlak te gebruiken om je oogcrème aan te brengen, waarbij je de lepel vanuit de binnenkant van de neus naar de buitenkant van je wenkbrauwen verplaatst. De combinatie van de koude temperatuur en beweging zal helpen om de lymfedrainage onmiddellijk te verminderen en te verhelpen”, sluit Brown af.

Lees ook: Deze concealer van nog geen 12 euro is een hit in de beautywereld

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Videostill YouTube Clarins