Geweldig: met deze truc kun je zelf makkelijk een gerstekorrel verwijderen

Gerstekorrel

Een gerstekorrel kan je gemakkelijk zelf verwijderen!

In tegenstelling tot wat we vaak denken, heeft een gerstekorrel helemaal niets te maken met acné of puistjes. Het wordt vaak verward met mee-eters, waarbij de poriën van de huid verstopt raken door talg en huidschilfers. Een gerstekorrel is een verstopping door keratine, een natuurlijk bestanddeel van de huid. Het propje zit ook veel dieper in de huid dan een mee-eter, dus knijpen en duwen gaat niet werken. 

Het is helemaal niet moeilijk!

Stappenplan
Grote kans dat je ze vaak laat verwijderen bij een schoonheidsspecialiste, maar wist je dat je ze met een makkelijke methode ook zelf kan verwijderen? Stuk goedkoper en het resultaat is hetzelfde. Wel belangrijk is dat je hiervoor steriele materialen gebruikt, anders kan er een infectie ontstaan. Volg de volgende stappen:

  1. Warme washand: was je handen grondig met water en zeep en droog ze goed af. Daarna week je de huid rondom de gerstekorrel als het ware los, door een warme,schone washand op je huid te leggen. Dit maakt dat de volgende stappen een stuk makkelijker zullen gaan.
  2. Maak de gerstekorrel goed schoon: pak een watje of wattenstokje en dep daarmee warm water om de gerstekorrel voorzichtig schoon te maken.
  3. Naald: gebruik een steriele naald, dit is erg belangrijk om infecties te voorkomen. Je kunt er een antibacteriële crème opsmeren om er zeker van te zijn dat de huid goed ontsmet is. Steek dan de naald door de bovenkant van de gerstekorrel heen. Let er wel op dat je door de bovenste huidlaag heen gaat, anders kan de korrel er niet uit worden gehaald. Haal de naald nu weg en pak een schoon watje. Er kan wat bloed uitkomen, maar dit is niet erg of gevaarlijk. Verwijder de korrel door voorzichtig te drukken aan beide kanten en smeer er hierna wat antibacteriële crème op.

En weg is je gerstekorrel! Wil je gerstekorrels zoveel mogelijk voorkomen? Scrub je gezicht dan regelmatig, door te scrubben raken je talgklieren minder snel verstopt. Hou je huid daarnaast goed schoon.

Verder lezen:

  • Wist je dat je met dít trucje altijd perfecte eyeliner hebt?

Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld ter illustratie