Op deze plek moet je parfum absoluut niet bewaren en wij deden het fout…

Parfum

Haal hier je parfum onmiddellijk weg!

Grote kans dat tussen de cadeautjes deze feestdagen een heerlijk geurtje zat. Als het gelijk een van favorieten is, dan is het natuurlijk zonde als de geur snel vervliegt. Hou daarom deze tips goed in het oog, zodat je optimaal kunt blijven genieten. 

Wij deden dit altijd al fout…

Badkamer
De meest belangrijke vraag die we je nu kunnen stellen is; waar staat je parfum? Als je met ‘in de badkamer’ antwoord, moet je je favoriete geurtje daar nú onmiddellijk weg halen. Door de voortdurende temperatuurschommelingen wordt de geur in het flesje heel snel muf en zul je niet heel lang van je luchtje kunnen genieten. De ideale temperatuur waarbij je je het beste kan bewaren is tussen de 15 en 18 graden.

Houdbaarheid
Ook belangrijk is het feit dat parfum een houdbaarheidsdatum heeft. Dit wisten wij ook niet, maar dat blijkt wel echt zo te zijn. Na de eerste keer sprayen is een geurtje nog een jaar houdbaar. Houd hier dus rekening mee als je tien flesjes tegelijk wil gebruiken. Als parfums langer dan een jaar staan kan het zijn dat ze hun geur verliezen en verkleuren. Ze gaan muf ruiken en vervagen snel. Parfums die iets langer houdbaar zijn, zijn de citrusgeuren. Deze behouden hun geur veel beter dan de zware, houtachtige geuren.

Lees ook: Dit is het verschil tussen eau de toilette en parfum

Dit bericht bewaren? pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: pxhere