Wat je wel (en juist niet) moet doen om de perfecte bruidsschoenen te vinden

Zo vind je de perfecte schoenen bij je trouwjurk

Het is altijd weer een dingetje onder brides to be: welke jurk gaat het worden? De focus ligt nogal bij de trouwjurk, maar wanneer deze eenmaal is gekozen komt het volgende trouwvraagstuk aan bod: welke schoenen gaan het worden? Wij geven je enkele tips voor het vinden van de perfecte bruidsschoenen.

De do’s en don’ts van het vinden van de perfecte trouwschoenen:

Do: vind eerst de perfecte jurk

Ook al loop je tegen prachtige bruidsschoenen aan, het is beter om nog even te wachten met kopen als je de jurk van je dromen nog niet bent tegengekomen. Afhankelijk van je type jurk, kun je je schoen hier dan op afstemmen. Kies je een japon waarbij je enkels goed zichtbaar zijn? Dan kun je een opvallende schoen kiezen om een statement te maken. Kies je een jurk die erg lang is? Dan zou je trouwschoenen kunnen kiezen die wat meer comfort bieden.

Don’t: wachten tot het laatste moment

Hoe leuk het shoppen voor een trouwjurk ook is, voor veel bruiden valt een last van hun schouders wanneer ze een mooie jurk hebben gevonden. De opluchting is soms zelfs zo groot, dat die schoenen ‘later wel komen’. Grote fout. De kans is groot dat je jurk nog aangepast moet worden op jouw figuur en lengte. Draag je op je grote dag hakken? Dan kan dat bepalen hoe lang de jurk moet zijn. Bovendien is het ook fijn als je de schoenen een beetje kunt inlopen voor de grote dag aanbreekt. 

Do: kijk rond

De eerste de beste schoen die je tegenkomt kan heel mooi zijn, maar wanneer het op de perfecte trouwschoenen aankomt, is het belangrijk om veel verschillende bruidsschoenen te passen. Je merkt tijdens dit proces vanzelf welke schoenen in je hoofd blijven hangen en welke schoenen daarmee jouw voorkeur hebben. Ook is het belangrijk om verscheidene schoenen te passen om er zo achter te komen welke soort het lekkerst zit.

Don’t: de trouwlocatie vergeten

De schoenen kunnen nog zo mooi zijn en perfect bij de jurk passen, maar het is goed om tijdens het schoenen shoppen de trouwlocatie in gedachten te houden. Vindt het spektakel vooral buiten plaats? Vraag je dan af of de schoenen die jij op het oog hebt wel handig en comfortabel zijn. Moet je veel over gras lopen? Dan moet je misschien toch maar niet voor die hoge stiletto’s kiezen die wegzakken in het gras. 

Do: passen nadat je hebt gekozen

Heb je de schoenen binnen en ben je erg tevreden? Trek ze dan alsnog eens binnenshuis aan en loop over verschillende ondergronden. Je kunt de schoenen dan al wel gekocht en een keer gepast hebben, maar het is geen gek idee om ze nog een aantal keer te testen, zeker als je ze nog kunt terugbrengen of terugsturen. Loop eens over een gladde ondergrond of over tapijt om uit te proberen hoe de schoenen dan zitten en of je er nog tevreden mee bent. 

Lees ook: Zólang zijn mensen gemiddeld samen voordat ze gaan trouwen!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Brides | Beeld: Pexels