Dit kun je doen tegen die vervelende opvliegers tijdens de hitte

opvliegers warmte

Dubbel zo warm!

Heb jij door de overgang veel last van opvliegers? Dan heb je waarschijnlijk tijdens die hete zomerdagen continu het zweet op je voorhoofd staan. Door de hormonen die door je lichaam gieren, wordt je lichaam veel warmer en ga je zweten zodra je lichaam weer afkoelt. Voor veel vrouwen enorm vervelend, aangezien je er vaak niets aan kan doen. Althans, dat denk je! Er zijn een aantal trucjes waarmee je zo’n opvlieger een stuk draaglijker kan maken en zelfs kan voorkomen wanneer de temperaturen boven de dertig graden uitsteken. Benieuwd?

Zo maak je het wat minder erg voor jezelf.

Beddengoed

Veel vrouwen kampen ’s nachts met gigantisch veel opvliegers. Zonder dat je het door hebt, speelt je beddengoed hierbij een grote rol. Ga eens op zoek naar een katoenen dekbedovertrek, een matras dat minder warmte vasthoudt óf een ventilator. Tip: plaats wat koelelementen onder je kussen, dit helpt echt.

Kleding

Tijdens een opvlieger wil je het liefst al je kleren van je lijf af trekken. Begrijpelijk, want je hebt het goed heet. Helaas gaat dit niet altijd, maar kan je er wel op een andere manier rekening mee houden. Kies bijvoorbeeld voor laagjes, zodat je af en toe wat uit kan trekken. Tijdens de heetste dagen van het jaar kies je voor katoen in een lichte kleur. Dit zorgt er ook nog eens voor dat je minder zweet!

Drink

Tijdens het warme weer zijn er een aantal drankjes die je beter kan laten staan. Alcohol, frisdrank en cafeïne zijn een trigger voor jouw opvliegers. Kan je echt niet zonder een bakkie koffie? Neem er dan maximaal twee vóór elf uur, vervolgens stap je over op water of groene thee.

Voeding

In de overgang maakt je lichaam een stuk minder oestrogeen aan. Dit hormoon regelt de menstruatie, emotioneel evenwicht, sterke botten en zorgt voor een stralende huid. Allemaal erg belangrijk, dus verstandig om dit aan te vullen. Je oestrogeengehalte houd je op peil door veel noten, knoflook, ui, appel en peulvruchten te eten. Goed om te weten!

Relax

Dit is een lastige, maar we weten allemaal dat je het van stress flink heet kan krijgen. Probeer dus te ontspannen! Last van vakantiestress? Vermijd dit door een week – of twee – van te voren al van alles te pakken of lijstjes te maken. Dit zorgt voor meer rust en daarbij minder warmte in je lijf.

Lees ook: Hoe vaak per dag plassen is normaal als je in de overgang bent?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash