Dit is hoe je je haar makkelijk kunt krullen met een badjas

krullen badjas

Voor deze prachtige krullen heb je geen krultang nodig

Helaas zijn wij niet allemaal gezegend met een prachtige bos krullen à la Shakira of Beyoncé. Daarom is onze krultang onze beste vriend. Toch zijn wij elke ochtend flink wat tijd kwijt aan het krullen van onze lokken. Daarnaast is al die hitte ook nog eens hartstikke slecht voor je haar. Gelukkig hebben wij dé manier gevonden om je haar te krullen zonder hitte. Je hebt er enkel en alleen een badjas (ja, echt!) voor nodig. 

Krullen met badjas

Een tijdje geleden was het een enorme hit op TikTok: het krullen van je haar met de riem van je badjas. Binnen een mum van tijd stond heel het internet vol met meiden die hun lokken om het badjas-ceintuur wikkelden en ‘s ochtends wakker werden met de meest beeldige krullen. En dat is niet zonder reden. Op deze manier je haren krullen is niet alleen beter voor je lokken, het bespaart je ‘s ochtends heel wat tijd in de badkamer.

Verschillende manieren

Op het internet zijn heel veel tutorials te vinden voor het krullen van je haar met de riem van je badjas. Sommigen wikkelen hun haar in één richting om de ceintuur heen, terwijl anderen dit afwisselen. Persoonlijk vinden wij deze laatste manier, zoals YouTuber Shonagh Scott in de onderstaande video laat zien, het fijnst. Op deze manier blijft de ceintuur niet alleen goed zitten, het resulteert ook nog eens in natuurlijke, bouncy krullen.

Zo ga je te werk

Benieuwd hoe je zelf zulke bouncy krullen krijgt? In haar video vertelt Shonagh dat deze manier het best werkt op net gewassen haar. Op die manier pakt je haar de krul goed en kun je langer genieten van je curls. Zorg er wel voor dat je haar (handdoek)droog is. Als je last hebt van erg pluizig haar, kun je je haar eerst glad föhnen. Gebruik hierbij wel altijd hittebescherming voor in je haar. Vervolgens ga je op deze manier te werk:

  • Verdeel je haar in twee delen. Plaats het midden van de badjas-riem bovenop je hoofd en zet deze vast met een schuifspeldje.
  • Pak een pluk vanaf de voorkant van je hoofd tot de achterkant en verdeel deze vervolgens in twee plukken.
  • Neem het voorste deel en wikkel deze via de bovenkant om de ceintuur heen. De pluk komt vervolgens weer aan de voorkant uit.
  • Daarna doe je hetzelfde met de achterste pluk: wikkel deze via de bovenkant om de ceintuur heen, zodat de lok aan de achterkant uitkomt.
  • Nu ga je weer verder met die eerste (voorste) pluk, maar je neemt ook gelijk een nieuwe pluk mee. Deze wikkel je samen via de bovenkant om de riem heen.
  • Dit doe je ook weer voor de tweede (achterste) pluk.
  • Ga zo door tot je al je haar om de badjas-riem hebt gewikkeld. Maak de onderkant van je haar vast met een scrunchie of een ander elastiekje.

Je kunt de riem van de badjas nu zo laten, maar dit kan oncomfortabel zijn om mee te slapen. Daarom wikkelt Shonagh de twee uiteinden via de achterkant van haar hoofd naar de bovenkant. Daar kun je de uiteinden knopen, zodat alles goed vast zit. Welterusten!

Krullen in de ochtend

Wanneer je wakker wordt, kun je de badjas-riem uit je haar halen. Het is belangrijk om hierbij voorzichtig te werk te gaan, anders verstoor je de krullen en kun je eindigen met een pluizige bedoeling. Wikkel de lokken stuk voor stuk van de ceintuur af tot alle krullen los zijn. Ga nu voorzichtig met je handen door je haar om de krullen los te schudden. Hierdoor krijg je die volumineuze, natuurlijke, bouncy krullen. Ga jij het proberen?

Lees ook: Zo maak je de perfecte krullen met een steiltang!

Bron: YouTube | Beeld: Unsplash