Nederlandse Jill poseert als eerste ‘curvy-model’ voor bekend modemerk

jill

De 25-jarige Jill Kortleve is het eerste curvy-model voor Zara

De Nederlandse Jill Kortleve uit Amsterdam is lekker bezig. Na opdrachten voor Fenty Beauty (de beauty-lijn van Rihanna) en Alexander Mcqueen zou je kunnen concluderen dat de Amsterdamse flink aan de weg timmert. Als curvy-model sleept Jill de ene na de andere opdracht binnen. Met haar nieuwste klus slaat ze een nieuwe mijlpaal in de grond: Jill is het eerste curvy-model voor modeketen Zara. 

De Amsterdamse showt haar curves met veel trots.

Geschiedenis schrijven

Nog nooit eerder gebruikt Zara curvy-modellen voor haar campagne. Dat Jill de eer krijgt om deze rol te vervullen is dan ook een hele eer. Zara kiest voor haar mode-campagnes eindelijk eens voor inclusieve modellen. Dun, vol, volslank, mager, getint, blank: het maakt niet uit. Jill – op Instagram ook wel bekend als Jilla Tequila – is enorm dankbaar. Op haar Instagram schrijft ze: ‘Thank you Zara for using me as one of your first curve model on your website’. 

Plussize model

Het knappe model timmerde eerst als ‘gewoon’ model aan de weg. In een eerder interview met NOS gaf ze aan: “Eigenlijk was ik altijd al wat voller maar dacht ik vooral succes te hebben als ik dun zou zijn. Ik ging drastisch afvallen en durfde op een gegeven moment zelfs geen bananen te eten of olijfolie te gebruiken.” Jill gaf aan hier mentaal en fysiek moe van te worden. Daarom zette ze een knop om, ze begon meer te eten en van haar leven te genieten. Dit wierp z’n vruchten af, want Jill doet het zo ontzettend goed. Wij zijn trots!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Me on film by @sim.onet

Een bericht gedeeld door Jill Kortleve (@jilla.tequila) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Thank you @zara for using me as one of your first curve model on your website ❤️

Een bericht gedeeld door Jill Kortleve (@jilla.tequila) op

Lees ook: 5x deze dromen betekenen dat je het rustiger aan moet doen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash