TikTok-hack: zo krul je je haar in slechts 5 minuten

krul

We wisten niet dat het zó snel kon

Voor iedereen die niet gezegend is met een bos natuurlijke krullen, is de krultang een uitkomst. Je gaat een half uurtje met de tang door je haar en voilà, je kunt de deur uit met een bos krullen. Maar wist je dat dit nog veel sneller kan? Een TikTok laat zien hoe je in slechts vijf minuten mooie krullen maakt. 

Te mooi om waar te zijn?

Een hele bos vol met krullen in vijf minuten? Dat klinkt te mooi om waar te zijn, horen we je denken. Maar TikTokker April Browingham bewijst het tegendeel. In een video op het populaire videoplatform deelt ze hoe je dit voor elkaar krijgt. En dat wij niet de enige zijn die hier meer van willen weten moge duidelijk zijn. De video is inmiddels meer dan 12 (!) miljoen keer bekeken en gaat daarmee behoorlijk viral. Het is er dan ook eentje in de categorie: dit hadden we eerder willen weten.

Vijf minuten

In het filmpje laat April dé hack zien hoe ze in slechts vijf minuten haar haren krult. Het ziet er zó makkelijk uit, dat we het bijna niet kunnen geloven. Zo ga je te werk: doe je haar in een hoge paardenstaart. Verdeel het in vier gelijke delen. Krul vervolgens alle vier de delen van het gezicht af. Met elke kwart van je haar ben je ongeveer een minuut bezig. April laat de krullen vervolgens een minuutje afkoelen, zodat het niet meteen weer uitzakt, en haalt haar haar dan uit de staart. Het resultaat? Een prachtige bos met volumineuze krullen!

Dun of dik haar

In de video zien we dat April best dun haar heeft. Daarom zijn vier delen van haar paardenstaart voldoende om een bos krullen te creëren. Heb jij dikker haar? Dan moet je je haar wellicht in zes (of meer) stukken verdelen. Je bent dan misschien wel twee minuten extra bezig met je haren kullen, maar ach, daar doen we niet moeilijk over. Het is nog altijd een stuk korter dan wanneer je pluk voor pluk je hele bos doorgaat. Wij gaan dit in elk geval meteen uitproberen!

Benieuwd hoe April precies te werk gaat? Je ziet het in onderstaande TikTok-video:

@aprilbrowningham1

Props to @baileybryanneb for showing me this trick years ago. #longhair #curlit #aintgottimeforthat #moretimeforwatchingtheoffice

♬ 4ÆM – Grimes

Lees ook: Aha! Met deze TikTok-hack kun je zien of lang of kort haar jou staat

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: TikTok @aprilbrowingham1 | Beeld: Pexles