Met deze tips behoud je de kleur van geverfd haar het langst

geverfd haar onderhouden
Zo houd je de kleur van je geverfde haar langer vast

Wanneer je net terugkomt van een knip- en verfbeurt van de kapper voel je je fantastisch. Je haar heeft nog nooit eerder zo mooi gezeten. En dat gevoel willen we natuurlijk vast houden! Maar hoe kun je deze mooie kleur zo lang mogelijk vasthouden? En misschien nog wel belangrijker: wat moet je vooral niet doen met geverfd haar? Dit zijn de belangrijkste tips!

Societykapper Dennis Rombout vertelt aan Bazaar hoe je langer kunt genieten van je pas geverfde lokken.

Kleuronderhoud geverfd haar

Volgens Dennis Rombout is kleuronderhoud erg belangrijk. “Als je een hoop geld uitgeeft aan je haarkleur is het niet onverstandig om ook wat uit te geven aan je verzorgingsproducten. Je wilt de kleur immers zo lang mogelijk mooi houden.” De kapper laat weten dat het vooral belangrijk is om je te laten adviseren door de kapper wat het beste werkt voor de haarkleur waar je haar in is geverfd. “Wanneer je verkeerde producten gebruikt, kan je haar een andere kleur worden. Als je highlights hebt in een koele kleur kun je het beste je haar onderhouden met producten die de kleur koel houden zoals een zilvershampoo of masker.”

Haren wassen

Een product dat de juiste kleur in zich heeft is erg belangrijk wanneer je donkere en ‘gekleurde’ kleuren, zoals donkerblond, rood of bruin hebt. Ook te veel shampoo gebruiken is een afrader. “Sop is kortgezegde kleurverlies”, zo vertelt Dennis. Te veel shampoo haalt de kleur uit je haren. Een beetje shampoo is dus voldoende om je haren goed te verzorgen zónder dat alle haarkleur uit je haren verdwijnt.

No-go’s

Een verkeerde keuze voor verzorgingsproducten kan ervoor zorgen dat de kleur niet dat doet wat je er van verwacht. Luister goed naar wat de kapper je adviseert. Voor bijvoorbeeld koele bruintinten worden producten geadviseerd die blauw van kleur zijn. Deze helpen om geen oranje gloed in je haar te krijgen. Gebruik je deze producten op geblondeerd haar? Dan kan je haar veranderen in een groene of blauwe haarkleur. Lees goed op de verpakkingen wat geadviseerd wordt om deze haarkleur missers te vermijden.

Lees ook: Wil je een prachtige bos krullen? Gebruik een paar sokken!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Bazaar | Beeld: Pxhere