Oeps: we spreken de naam van Adele al jaren verkeerd uit

adele

De zangeres vertelt zelf hoe je haar naam wél uitspreekt

De muziek van Adele is al jaren ontzettend geliefd. Nadat ze een aantal jaren van de radar verdween, bracht ze vorig jaar zelfs weer een gloednieuw album uit. Toch gaat er iets mis. Blijkbaar spreken we haar naam al die jaren al verkeerd uit. In een Q&A vertelt de zangers hoe het wél moet. 

Vragen beantwoorden

Adele heeft een nieuwe videoclip gemaakt bij het nummer I Drink Wine. Om dit te vieren besloot de zangeres een Q&A te houden, waarin ze vragen beantwoordt van fans. Bij een van de vragen is Adele positief verrast. Het is namelijk een vraag van een fan die haar naam correct uitspreekt. “Ik hou ervan. Ze heeft mijn naam perfect uitgesproken”, aldus de Britse zangeres.

De juiste uitspraak

Want wat blijkt? Al die jaren wordt Adele’s naam al verkeerd uitgesproken door heel veel mensen. Grote kans dat jij daar ook bij hoort! Hoe het dan wel moet? De zangers vertelt dat je haar naam hoort uit te spreken als ‘uh-dele’, met een lichte nadruk op de tweede lettergreep. Adele Laurie Blue Adkins, wat de volledige naam is van Adele, stelt dat mensen haar naam al jaren uitspeken als ‘ah-dell’. Heb je nog niet helemaal door wat het verschil is? In onderstaande video legt ‘uh-dele’ het zelf uit.

@yahooentertainment

Turns out, we’ve been mispronouncing Adele… 😬 #greenscreen

♬ original sound – Yahoo Entertainment

Nieuwe muziek

Een jaar geleden bracht Adele haar langverwachte album 30 uit. Dit was alweer het vierde album voor de zangeres, waarin haar scheiding, het moederschap en liefdesverdriet centraal staan. We hebben er lang op moeten wachten, aangezien ze een aantal jaren niks van zich heeft laten horen. Gelukkig konden we vijf jaar na het uitbrengen van 25 weer volop genieten van de Britse – en nu nog steeds!

Lees ook: Koningspaar vertelt hoe het nu met prinses Amalia gaat

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: TikTok @yahooentertainment, RTL Boulevard, Girlscene | Beeld: BrunoPress, TikTok @yahooentertainment