Mooi: zo maak je super gemakkelijk deze virale knot

kapsel

Dit wordt ons favoriete kapsel voor de zomer

Wat houden we er toch van om leuke haartrends uit te proberen. Echt niet alles werkt even goed, maar het is altijd leuk om te kijken of die nieuwe manier van vlechten of een ander soort knot jou goed staat. Als het dan ook nog gemakkelijk na te maken is, dan is het helemaal top! We laten je daarom de cord bun zien, kijk mee wat dat is en hoe je ‘m in je eigen haar maakt.

Een variatie op de messy knot is het eigenlijk, die een aantal jaar geleden populair was. Die knot zat echter bovenop je hoofd, deze hangt wat lager. Dat is sowieso weer helemaal in tegenwoordig, de nette lage knotjes zie je overal op straat voorbij komen. Wij snappen dat wel, want dat is veel gemakkelijker en je hebt alsnog geen haar in je nek zitten. De cord bun is dus een variatie daarop, waardoor ‘ie net wat chiquer staat. Maar natuurlijk wel even gemakkelijk!

 

View this post on Instagram

 

Een bericht gedeeld door Emma Chen (@emmachenartistry)

Op Instagram gaat deze knot helemaal viraal, mensen zijn er wild van. Gebruiker @emmachenartistry ontwikkelde deze updo en het leukste is dat je alleen maar een elastiekje nodig hebt – verder niks. Vaak is het zo dat als iets er gemakkelijk uitziet, dat het dat niet altijd is. In dit geval gelukkig wel. Houden we van!

 

View this post on Instagram

 

Een bericht gedeeld door Emma Chen (@emmachenartistry)

Hoe maak je de cord bun?

Emma laat zien hoe ze het doet. Handig is wel als je haar niet super glad is of net gewassen, er mag best een beetje structuur in zitten. Dit kun je ook creëren door het wat te touperen of een zeezout spray of droogshampoo te gebruiken, die geeft een goede textuur aan je haar.

Vervolgens pak je een elastiekje en bind je die laag in je nek om je haar, waarbij je je haar er op het einde niet helemaal doorheen trekt. Zo ontstaat er al een knotje. Het uiteinde van het haar, wat er dan nog uitsteekt, wikkel je daarna losjes om het elastiekje heen en die stop je vervolgens achter in het elastiekje. Gaat dat wat lastig, dan kun je eventueel alsnog een schuifspeldje gebruiken, maar dat is dus niet perse nodig. Ook optioneel: laat wat plukjes aan de voorkant van je coupe loshangen en ook de knot zelf mag best messy zijn. Helemaal klaar voor de zomer!

Lees ook: Daar komt de bruid: 6 bruidskapsels voor vrouwen met kort haar

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Beautify | Beeld: Instagram, Pexels