Volgens een haarexpert maakt dit populaire kapsel je veel ouder

kapsel ouder

Misschien toch wat minderen met al die stylingsproducten?

Misschien dat je al jaren hetzelfde kapsel draagt, of misschien ben je wel iemand die maandelijks van coupe verandert. Toch willen we allemaal dat ons kapsel past bij onze persoonlijkheid. En natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk: we willen dat een kapsel ons mooier maakt en ons er vooral niet ouder uit laat zien. 

Dus wil je er niet ouderlijk uitzien? Dan moet je volgens de experts dus dít kaspel niet nemen.

Stylingsproducten
Je kan een hoop stylingsproducten gebruiken om jouw coupe perfect te laten zitten de hele dag. Helemaal als je gaat voor volumineus haar kan dit dagelijks een hoop tijd én spierkracht kosten om alles goed te laten zitten. Toch blijkt nu dat als je een jonger uitziende coupe wil hebben, je jezelf de moeite misschien had kunnen besparen. Tenminste, als we de experts mogen geloven.

Volumineus
De Australische haarstylist Kenneth Stoddart legt uit: “Wanneer je volume in je haar aanbrengt, maakt het je direct een stuk ouder. Hoe nonchalanter de styling van je haar is, des te moderner, jonger en frisser het hele plaatje eruit ziet.” Ook bij de grote modeshows schijnt het minderen van de volume in het haar te verminderen. “Iedereen achter de schermen bij de shows haalt de volume uit het haar op dit moment”, aldus Stoddart.

Blow-dry lotion
Om nu direct al je favoriete haarproducten in de prullenbak te kieperen? Nee, dat hoeft nou ook niet. Volgens Stoddart hangt het van je haartype af welke volume-styling trucjes je het beste kan laten. Touperen en eindeloos föhnen voor meer voor volume kan in ieder geval direct van de baan. De haarstylist geeft aan dat je het beste het hele haar, vanaf de wortel tot de punt kan insprayen met een blow-dry lotion. Hierdoor heeft je haar meer hold, zónder het gefixeerde van een gel. Gebruik vervolgens een nylon borstel en föhn je haar plat tegen je hoofd. Even met je vingertoppen door je haar voor wat meer textuur, et voilà: je hebt direct een veel jongere look!

Lees ook: Twijfel je of je je haar kort wilt knippen? Zo kom je er binnen twee minuten achter of het je staat!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Gatsby | Beeld: Pexels