Bijzonder: dít kleine kenmerk zorgt ervoor dat mensen jou aantrekkelijk vinden

schoonheid

Dit kleine kenmerk speelt een grote rol bij aantrekkingskracht

Waarom je je tot bepaalde personen aangetrokken voelt is vaak lastig te omschrijven, het gaat vaak om een bepaalde uitstraling of manier van doen. Er is ontzettend veel onderzoek verricht naar het eerste moment van aantrekkingskracht dat een chemische kettingreactie tussen twee mensen in gang zet, die uiteindelijk naar verliefdheid leidt.

Er valt dan ook van alles over te zeggen, maar uit onderzoek blijkt dat een kleine detail in je ogen ervoor zorgt dat anderen je blijkbaar aantrekkelijker vinden.

Put a limbale ring on it
Mensen die een donkere kring om hun iris heen hebben, worden over het algemeen genomen als aantrekkelijker gezien dan mensen die dit niet hebben. Deze kring wordt ook wel de ‘limbale ring’ genoemd. Iedereen heeft zo’n ring, maar niet bij iedereen is hij even opvallend. Hoe opvallender, hoe knapper je gevonden wordt. De zichtbaarheid van zo’n donkere kring verschilt per leeftijd en je gezondheid. Hoe gezonder en fitter je bent, hoe zichtbaarder de limbale ring is. Het onderzoek bevat drie studies en uit elk van de resultaten blijkt dat vrouwen de mannen met een duidelijke ring rondom zijn iris als meest aantrekkelijk, meest gezond en meest gewilde partner kozen.

20 milliseconden
Het is trouwens niet echt raar dat je nooit bewust heb stilgestaan bij de aantrekkelijkheid van iemand’s limbale ringen, aangezien we ze volkomen onbewust beoordelen. Het duurt ongeveer 20 milliseconden om te bepalen of je iemand aantrekkelijk vindt. In die korte tijd neem je de kleur en maat van de limbale ringen van die persoon in je op, zonder dat je het doorhebt!

Lees ook: Heb jij ook áltijd mascaraklontjes in je wimpers? Met dit bizarre trucje is dat verleden tijd!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Beautyjournaal | Beeld: Unsplash