Zo verzacht je het ongemak van gordelroos en is het snel weer weg

gordelroos

Gordelroos is heel vervelend

Gordelroos is heel oncomfortabel. Van deze huiduitslag krijg je rode, jeukende blaasjes. Het vocht uit die blaasjes is besmettelijk en moet je dus voor oppassen. De aandoening wordt veroorzaakt door hetzelfde virus als waarvan je waterpokken krijgt. We kunnen het herstel van de gordelroos helaas niet versnellen. Meestal verdwijnt het na 2 tot 4 weken weer. Wat we wel kunnen doen, is die tijd zo comfortabel mogelijk te maken. Met deze huis, tuin en keuken remedies wordt de jeuk en het brandende gevoel een stuk minder. 

Dat scheelt toch weer wat.

Haverbad

Laat een bad vollopen met koel water en voeg hier wat colloïdale havermout aan toe. Door hier in te gaan liggen krijgt je huid een heerlijke verzorging en wordt de jeuk wat verminderd. Wel zo fijn.

Koude kompressen

Een koud kompres kan heel veel verlichting geven. Heb je geen icepack in de vriezer liggen? Geen probleem! Je kunt hetzelfde effect krijgen met een washandje. Houd het washandje daarvoor onder koud stromend water en druk het voor 20 minuten op de blaasjes. Dit verhelpt niet alleen de jeuk, maar het maakt de blaasjes ook schoon, waardoor je minder snel ontstekingen kreegt. Houd wel rekening met de volgende dingen:

  • Gebruik kompressen niet samen met crèmes;
  • Stop met het gebruiken van kompressen als je blaasjes niet meer lekken.

Losse kleding

Probeer zo min mogelijk strakke kleding te dragen als je last hebt van gordelroos. Dit kan aan je blaasjes plakken en dat kan pijnlijk en vervelend zijn. Draag het liefst ook geen synthetische kleding.

Lees ook: Dit veelgebruikte huishoudproduct kan de oorzaak van puistjes zijn

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

bron: WebMD | Beeld: pexels