7 redenen waardoor je in het weekend niet genoeg uitrust

Je weekend is niet wat je ervan verwacht

Je hebt net vijf vermoeiende dagen achter de rug en denkt lekker te kunnen ontspannen in het weekend, zodat je maandag weer vol goede moed kunt beginnen. Althans, dat was het idee. In de praktijk lijkt dit altijd anders te gaan, want op maandagochtend zit jij net zo moe op je werk als je op vrijdag weg ging. Als dit voor jou heel bekend klinkt, dan maak je waarschijnlijk een paar van de onderstaande fouten. Je zult je weekend anders moeten besteden en dat betekend niet dat je helemaal niks kunt doen. Het moet alleen anders. 

Zo rust jij wel uit in het weekend.

Geen klok

Het eerste wat je los moet laten is de tijd. Veel mensen leven in het weekend nog steeds volgend een bepaald stramien en dat komt de rust niet ten goede. Probeer je leven wat langzamer te leven en laat de klok voor wat-ie is. Zet geen wekker en eet wanneer jij zin hebt. Maak ook vooral geen to-do lijstjes, maar laat alles lekker op z’n beloop. Je zult zien dat je een stuk relaxter in het leven staat, zonder al te veel stress.

Werk

Laat je werk los. Veel mensen kijken in het weekend toch nog even op hun werkmail en dan zie je net dat mailtje waar je wel even op moet antwoorden. Fout! Door je in het weekend nog bezig te houden met je werk, kom je niet los. Je moet juist afschakelen en even niet denken aan hetgeen wat je al die andere dagen zoveel stress bezorgt. Ga weekend vieren. Werk kan wachten tot maandag.

Benieuwd wat je nog meer beter kunt laten? Kijk dan snel even op de volgende pagina. Je moet namelijk één ding wel plannen.

Pagina 1/2